DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În Capitală a început înscrierea copiilor în grădiniţe: câte locuri disponibile sunt anul acesta

Kidsout
copii pictura

Copiii cu vârste cuprinse între trei și cinci ani vor putea fi înscriși la grădiniță începând cu ziua de luni, informează Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Perioada de înscriere alternează două etape, defășurate în perioada 20.05-26.07, potrivit mediafax.

Prima etapă a înscrierilor din acest an va avea loc în perioada 20 mai - 7 iunie. Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în această etapă, părinţii copiilor vor înregistra solicitările de înscriere în unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar, care au locuri disponibile pentru anul şcolar 2019– 2020. Potrivit aceleiași surse, această solicitare trebuie să fie însoțită de documente care să demonstreze criteriile generale şi criteriile de departajare specifice elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar în parte.

A doua etapă va începe în 24 iunie și se va încheia pe 16 iulie. Potrivit datelor ISMB, aceasta vizează părinţii sau tutorii legali ai copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă. În limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.

Citește și: PSD aruncă bomba! Ce plănuiește alianța USR-PLUS să facă pe 26 mai

După cum reprezentanții ISMB precizează, fiecare părinte poate completa pentru copilul său maximum trei opţiuni pentru unităţi de învăţămînt în care există locuri disponibile, iar în același context, obligatoriu va fi completată cel puţin o opţiune.

Potrivit datelor ISMB, părinții care vor să-și înscrie copiii la grădiniță trebuie să aibă în dosarul cu care vor aplica pentru un loc în unitătățile preșcolare de stat următoarele acte: cerere de înscriere, adeverinţe de salariați ale părinților/ale unui părinte, pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal, copie certificat de naştere copil, copie buletin părinte/tutore/reprezentant legal, hotărâri judecătorești acolo unde este cazul, fişa medicală, completată potrivit reglementărilor în vigoare și documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale sau specifice.

Criteriile generale de departajare pe care cei care își înscriu în acest an copiii la grădiniță trebuie să le aibă în vedere sunt: existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți, situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți, existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte, existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în grădinița respectivă, existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice, de departajare pentru înscrierea în învățământul preșcolar în anul școlar 2019/2020 sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ preșcolar în parte. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISMB acestea pot să vizeze domiciliul părinților/ tutorilor/ susținătorilor legali sau al unuia dintre aceştia raportat la distanța față de unitatea de învățământ, locul de muncă al părinților/ tutorilor/ susținătorilor legali sau al unuia dintre aceştia raportat la aceeași situație sau existenţa unor fraţi/ surori înmatriculaţi/ înmatriculate în unități școlare din vecinătatea unității de învătământ preşcolar.

Potrivit putătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Maria Manea în contextul etapei de înscriere vorbim de o disponibilitate de 12.400 locuri în Capitală, iar în ceea ce privește totalul locurilor valabile pentru reînscrieri, totalul este de 24.224 locuri. Potrivit aceleiași surse, totalul locurilor disponibile în învățământul de stat pentru București este de 36.600.

Citește și: Ce avere avea, de fapt, Florian Walter, cunoscutul afacerist care a murit duminică seara

Perioada înscrierilor și a reînscrierilor pentru grădinițe se va desfășura în perioada 20 mai- 31 august.

Grădinițele de stat de vară - o opțiune bună pentru părinți în timpul verii

Purtătorul de cuvânt al ISMB, Maria Manea a precizat, luni, că grădinița de stat de vară este o opțiune bună pentru părinți pe perioada vacanței, deoarece ea este la îndemâna oricui, astfel de unități existând în toate sectoarele Capitalei, copiii rămân în permanență supravegheați și fac activități în afara programei școlare și nu implică niciun cost, acesta fiind suportat de consiliile locale, și nu de către părinț

Putatorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Maria Manea a precizat, că grădinițele de stat de vară vor funcționa în toate sectoarele Capitalei și că numărul acestora va fi influențat de o serie de factori precum cerințele părinților, subvenția consiilor locale sau disponibilitatea cadrelor didactice.

Potrivit aceleiași surse, până în acest moment sunt 18 unități preșcolare confirmate în acest sens, cele mai multe fiind disponibile în sectorul 1, cu un total de șapte grădinițe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.