Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În cât timp vei termina lucrul? Iată ce randament au diferite modele de tocătoare de crengi!

stiripesurse.ro
tocatoare crengi

Îngrijirea gospodăriei este o preocupare permanentă, dacă locuiești la casă. Curățenia și ordinea sunt procese care necesită atenția ta în mod constant, iar nivelul de muncă pe care trebuie să îl depui uneori este unul foarte ridicat. Din fericire, există mijloace prin care poți să îți ușurezi sarcinile și să le faci să fie și mai rapid de îndeplinit. Printre aceste mijloace se regăsesc și diversele modele de tocătoare de crengi.

Tocătoarele sunt dispozitive motorizate cu ajutorul cărora poți scăpa rapid de crengi, precum și de deșeurile vegetale din curtea sau grădina casei tale. Ulterior, acestea pot fi folosite cu rol de îngrășământ natural, pentru plante. Exista mai multe modele de tocătoare, acestea fiind capabile să ofere un randament distinct. Iată ce specific are fiecare categorie și care te ajută să termini treburile cel mai rapid.

content-image

Tocatoare crengi: modele și randament

Principalele criterii în funcție de care se împart aceste echipamente, atât de utile în orice gospodărie, sunt reprezentate de tipul de motorizare și de metoda de mărunțire pe care o utilizează pentru a transforma crengile și reziduurile vegetale în îngrășământ natural sau în gunoi mai ușor de gestionat. Iată ce variante există:

  • tocătoare de crengi electrice - acestea se conectează la priză, au puteri de maximum 3500W și pot să fărâmițeze foarte bine frunzele, spinii, iarba și arbuștii mici. Modelele de bază au puteri de 2000W și pot să fie suficiente pentru a te ajuta să termini rapid de tocat elementele dintr-o curte sau grădină de dimensiuni mici.
  • tocătoare pe bază de carburant - se alimentează cu benzină și sunt potrivite și pentru grădinile de dimensiuni extinse. Sunt foarte puternice și pot fărâmița ușor crengile mari. Spre deosebire de cele electrice, sunt mai scumpe și mai puțin prietenoase cu mediul înconjurător. Totodată, sunt mai zgomotoase.
  • tocătoare cu strivire - silențioase și capabile să transforme reziduurile în îngrășământ natural sau pansament termic pentru iarnă, care protejează rădăcinile și tuberculi. Acest tip de tocătoare de crengi este unul silențios, rapid și eficient pe suprafețe extinse, însă are dezavantajul unui preț foarte ridicat.
  • tocătorul de impact - este varianta consacrată și cunoscută de către cei mai mulți gospodari. Este ușor de găsit, ieftină și are un mecanism simplu de funcționare. Resturile vegetale și crengile sunt tranșate de o lamă internă, care se rotește. Dezavantajul major al acestei variante constă în faptul că nu este o soluție foarte rapidă și eficientă, generând în schimb un zgomot puternic.

Există și alte criterii prin care pot fi definite tocătoarele. Este vorba, în primul rând, despre diametrul de tăiere, care ajunge la maximum 35mm, în cazul celor mai multe tocătoare crengi. Este de preferat să alegi un tocător cu un diametru de tăiere cât mai mare, pentru a putea să abordezi și crengile groase.

Important este și debitul de procesare. Pentru uz casnic, acesta poate avea o valoare cuprinsă între 80 și 100 kg/h, suficientă pentru curțile și grădinile de dimensiuni mici și medii. La nivel profesional, este necesar ca debitul să depășească 200 kg/h.

Asigură-te că alegi un model de tocător suficient de puternic pentru dimensiunile curții sau grădinii tale, silențios și cu un diametru de tăiere cât mai mare. Astfel, te vei putea bucura de un randament bun și de lucrări terminate rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.