Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ce țară este vândut cel mai scump hamburger: pe ce loc se clasează România (infografic)

Radu Pop
fineco24news.blogspot.com

Un grafic STATISTA arată cât de tare s-au scumpit în ultimul an ingredientele unui banal hamburger, în țara în care este cel mai popular: SUA. După cum puteți vedea, Norvegia, Suedia și Danemarca aveau cele mai mari prețuri în restaurantele McDonalds la produsul analizat Norel Moise de la Fineco24news.

Norvegia e și singurul stat în care produsul trecea de 5 USD. În țara considerată de baștină, produsul costa 2,9 USD, mai puțin decât media Zonei Euro. Cei mai accesibili hamburgeri erau, conform cifrelor, în Filipine, China sau Malesia.

Timpul a trecut, costul componentelor a tot urcat, și iată astăzi unde am ajuns: avem inclusiv o schimbare de lider, informează sursa citată! Elveția trece de Norvegia iar SUA urcă pe poziția a treia! Avem deja șapte state în care prețul unui Big Mac trece de 5 USD, primele două clasate trecând chiar de 6 USD! Americanii sunt în mare suferință, saltul de la 2,9 USD la 5,81 USD fiind semnificativ. În Venezuela, având în vedere veniturile populației, hamburgerul poate fi considerat marfă de lux!

În coada clasamentului e Rusia, care între timp a rămas fără celbrul lanț de fast-food și implicit fără BigMac. Doar în Turcia mai putem cumpăra acum unul dintre simbolurile decadenței capitaliste cu mai puțin de 2 USD. Din zona noastră Cehia vinde cel mai scump Big Mac, fiind urmată de Polonia și Ungaria. Dacă ar fi fost luată în analiză, România, cu 2,15 USD per Big Mac, ar fi pe locul al treilea din coada clasamentului.

Cum era și firesc, carnea este e cea care ridică cel mai mult prețul: baconul și amestecul de tocătură de vită au urcat mult în ultimele 12 luni. Dar nici „partea verde” nu se lasă mai prejos, ca de altfel nici chifla. Singura „cuminte” în toată această poveste rămâne roșia.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.