Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda dezastrelor anunțate, economia UE crește - Anunțul făcut de EUROSTAT

The Romania Journal
EUROSTAT

Surprize în Europa: cu tot dezastrul economic anunţat şi inflaţia la cote istorice, economia UE creşte solid în trimestrul al doilea din 2022. Nicio ţară din Uniunea Europeană nu a înregistrat scădere economică anuală în T2, arată Ziarul Financiar.

Economia Uniunii Europene creşte, în medie, cu 4%, arată datele publicate de Eurostat, biroul european de statistică, iar economia zonei euro creşte cu 3,9% în T2/2022 faţă de T1/2022. În vreme ce economia americană este în recesiune tehnică (două trimestre consecutive de scădere economică), economia Uniunii Europene surprinde, în ciuda avertismentelor. Economia României a pus şi ea umărul la creşterea europeană: +5,3% an/an în T2, a şasea cea mai bună performanţă europeană.

Nicio ţară din Uniunea Europeană, pentru care Eurostat a publicat date, nu a înregistrat scădere economică în T2/2022 vs. T2/2021.

Cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Slovenia (+8,3%), Portugalia (+6,9%) şi Ungaria (6,5%). De asemenea, este importantă creşterea economică din Germania, de 1,5%. Chiar dacă este ca mai mică creştere din UE, economia germană înseamnă circa un sfert din economia europeană. De asemenea, economia Franţei, a doua ca mărime din UE, a avansat cu 4,2% în T2/2022, faţă de acelaşi trimestru din 2021. În medie, PIB-ul Uniunii Europene a crescut cu 4% în trimestrul al doilea din 2022, prin comparaţie cu acelaşi trimestru din 2021.

La polul opus, cele mai mici creşteri economice anuale în T2, în afară de Germania, sunt în Slovacia (+1,6%) şi Letonia (+2,5%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.