Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda pandemiei, moralul mediului de afaceri german s-a îmbunătățit peste așteptări în luna februarie

digi24.ro
Germania

Moralul mediului de afaceri german s-a îmbunătățit peste așteptări în februarie, ajungând la cel mai ridicat nivel din octombrie, cu sectorul industrial impulsionând cea mai mare economie din Europa, în ciuda restricțiilor impuse de coronavirus, a anunțat luni institutul ifo, citat de Reuters.

Institutul a declarat că indicele climatului său de afaceri a crescut la 92,4 de la un 90,3 revizuit în ianuarie, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

"Economia germană este robustă în ciuda blocajului, în principal din cauza industriei puternice", a declarat președintele Ifo, Clemens Fuest, într-un comunicat.

Luna trecută, guvernul și-a redus prognoza de creștere a PIB la 3% anul acesta, în scădere puternică față de estimarea de 4,4% din toamna anului trecut. Aceasta înseamnă că, probabil, economia nu va atinge nivelul său pre-pandemic înainte de mijlocul anului 2022.

Dar economistul Ifo Klaus Wohlrabe a declarat pentru Reuters că firmele și-au au revizuit semnificativ planurile de producție, iar așteptările de export au crescut, de asemenea.

Institutul de cercetare economică ZEW a declarat săptămâna trecută că moralul investitorilor din Germania a depășit chiar și cea mai optimistă prognoză din februarie legată de evoluția consumului în următoarele luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.