Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda problemelor de sănătate, papa Francisc îşi confirmă prezenţa la 'Zilele Mondiale ale Tineretului' de la Lisabona

Vatican News
Papa Francisc

Papa Francisc şi-a confirmat joi prezenţa la începutul lunii august la "Zilele Mondiale ale Tineretului" (JMJ) de la Lisabona, în pofida problemelor sale de sănătate, relatează AFP.

"Unii cred că din cauza bolii nu pot veni, însă medicul mi-a spus că pot, aşa ca voi fi alături de voi!", a declarat într-un mesaj video difuzat joi suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, care a fost operat pe 7 iunie la nivelul abdomenului şi a părăsit vinerea trecută spitalul Gemelli din Roma după zece zile de convalescenţă, potrivit Agerpres.

"Mai sunt 40 de zile, echivalentul unui Post, până la întâlnirea de la Lisabona. Sunt gata! Am deja totul pregătit, abia aştept să plec", a spus Jorge Bergoglio în limba spaniolă, ţinând un rucsac cu sigla JMJ, aşezat pe un fotoliu la Vatican.

El a mărturisit totuşi joi dimineaţă că se mai află "încă puţin sub efectul anesteziei" generale pe care a primit-o în timpul operaţiei sale de trei ore pentru absorbirea unor "aderenţe" dureroase de pe peretele abdominal, consecinţe ale intervenţiei sale chirurgicale la colon din iulie 2021.

"Respiraţia mea nu este bună", a recunoscut papa Francisc, citat de site-ul oficial Vatican News.

Operat la plămâni la vârsta de 21 de ani, afectat de probleme la şolduri şi genunchi, papa Francisc este nevoit deseori să-şi modifice agenda din cauza problemelor de sănătate. El se deplasează din ce în ce mai des într-un scaun cu rotile sau sprijinit într-un baston.

În ultimele luni, zvonurile despre posibilitatea renunţării la funcţie de către suveranul pontif s-au înmulţit, în condiţiile în care aceasta a fost cea de-a treia spitalizare a papei în mai puţin de doi ani. La sfârşitul lunii martie, el a fost internat la spitalul Gemelli timp de trei zile pentru o infecţie respiratorie.

În pofida acestor alerte medicale repetate, papa Francisc are un program încărcat, uneori având planificate mai multe întâlniri în cursul aceleiaşi dimineţi.

El continuă, de asemenea, să călătorească, având o agendă extrem de plină pentru următoarele luni. Pe lângă vizita sa la Lisabona, unde are programate 20 de întâlniri şi 11 discursuri, el urmează să meargă în Mongolia la începutul lunii septembrie şi la Marsilia, în sudul Franţei, pe 23 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.