Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda scandalurilor răsunătoare, alegătorii lui Trump spun că acesta este o VICTIMĂ

CNN
trump, votanti

La patru luni de la învestitură, scandalurile s-au înmulţit în jurul lui Donald Trump, însă fervenţii săi susţinători îl văd pe preşedintele american mai degrabă ca pe o victimă a establishment-ului politic şi mediatic, acuzat că vrea să îi pună beţe în roţi, comentează AFP, potrivit agerpres.

Vineri seară, mulţi dintre cei veniţi să asiste la curse în cadrul circuitului auto de la Altamahaw, în Carolina de Nord (sud-est), credeau în continuare în cel pe care l-au susţinut în alegerile din noiembrie.

Iranul răspunde dur la acuzaţiile lui Trump: 'Vrea SĂ POMPEZE bani din Arabia Saudită'

"Cred că democraţii încearcă să îi complice sarcina", a explicat Robin Hall, din tribuna Ace Speedway unde asista la curse de aşa-numite 'stock-cars', un format extrem de popular în această regiune şi aproape sistematic punctat de multiple acroşaje.

În opinia acestei asistente maternale de 53 de ani, atmosfera generală din jurul Casei Albe este întreţinută de oameni critici care nu reuşesc să se împace cu alegerea lui Donald Trump.

"Ei sunt extrem de frustraţi. Nu controlează nimic", a spus ea.

Ancheta privind legăturile echipei lui Trump cu Rusia, demiterea directorului FBI, James Comey, împărtăşirea cu Rusia de către preşedinte a unor informaţii clasifice - zi de zi, Donald Trump pare tot mai mult implicat în cazuri extrem de mediatizate.

Unii aleşi democraţi au cerut chiar în mod deschis lansarea unei proceduri de destituire, pe baza presupuselor nereguli comise de preşedinte.

EXPLOZIE puternică într-un spital din capitala Thailandei. Zeci de oameni sunt răniţi - FOTO

"Nu va exista nicio destituire", a spus Wayne Booker, avocat de culoare din Cary (Carolina de Nord), susţinător fervent al lui Donald Trump.

El nu este convins că ancheta privind Rusia este fondată: "Să trecem mai departe şi să îl lăsăm să îşi facă treaba".

Unii dintre susţinători recunosc totuşi că Trump a făcut câţiva paşi greşiţi, dar rămân încrezători în capacitatea sa de a se ridica la înălţimea noii sale funcţii.

"Va reuşi", consideră Cassidy Cloer, studentă de 21 de ani din Raleigh (Carolina de Nord). "Nu îmi fac griji" în legătură cu aceste scandaluri, a afirmat ea. "Vor să îi pună beţe în roţi", a adăugat tânăra.

Mult timp susţinător al democraţilor, statul Carolina de Nord votează cu republicanii de aproape 50 de ani, chiar dacă Barack Obama a ieşit învingător în 2008 în această regiune majoritar rurală.

În ciuda controverselor şi polemicilor, numeroşi susţinători ai lui Donald Trump din acest stat apreciază în continuare stilul său ireverenţios, chiar şi atunci când îl pune în dificultate.

S-A ALES PRAFUL de cel mai faimos club din Istanbul, locul unde au murit 39 de oameni

"Îmi place să văd când cineva nu este corect politic", a explicat Brenda Murphy, comisar de cursă la Ace Speedway, care lucrează la un turn de control. "Personal, sunt impresionată de multe din lucrurile pe care le-a făcut", a afirmat ea.

Circuitul Ace Speedway este situat în comitatul Alamance, unul dintre cele mai conservatoare din Carolina de Nord.

"Aici este ţara lui Trump", a mai spus sexagenara.

La câţiva kilometri mai la est, în comitatul Wake, sprijinul pentru Donald Trump rămâne de asemenea solid.

"Vreau doar ca el să poată să îşi aplice programul", a pledat Matt Keye, angajat al unui depozit, în timpul unei sărbători de stradă la Raleigh. "Întoarceţi-vă şi treceţi la altceva. Avem un nou preşedinte", a declarat el.

Incident GRAV la Tel Aviv, înainte de sosirea lui Trump: O mașină A INTRAT în mulțime - VIDEO

Unii sunt totuşi îngrijoraţi de unele comentarii ale lui Donald Trump, care îi afectează mandatul şi care riscă să îi limiteze capacitatea de acţiune.

"Se îndreaptă spre haos şi controversă", îşi exprimă regretul John Barilka, care a participat vineri la unele din cursele de la Ace Speedway şi care nu vrea să spună pentru cine a votat. "Este o ocazie ratată", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.