Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda semnalelor, premierul de la Kiev anunţă un plan ambiţios de aderare a Ucrainei la UE

denis smihal

Premierul ucrainean, Denis Şmihal, a declarat că Ucraina speră să adere la UE în următorii doi ani. Într-un interviu pentru Politico, Şmihal recunoaște că acesta este un obiectiv ambițios şi că mulți politicieni europeni îl consideră ca fiind nerealist.

"Ne așteptăm ca anul acesta, în 2023, să începem deja etapa de preaderare a negocierilor" - a explicat Şmihal, potrivit Rador.

În acest sens, a subliniat premierul, Ucraina trebuie să implementeze rapid reformele necesare, în special în privinţa funcţionării Curții Constituționale. Potrivit lui Şmihal, Ucraina a implementat deja o serie de măsuri, însă acestea sunt insuficiente, după cum a subliniat şi Comisia de la Veneția.

"Negociem cu Comisia Europeană pentru a ne asigura că toate concluziile transmise vor fi incluse în text (textul proiectului de lege – n.r.)" - a explicat Şmihal.

Pe data de 3 februarie, Kievul urmează să găzduiască summitul Ucraina-UE.

Premierul ucrainean speră că partenerii vor face progrese în ceea ce priveşte aspectele referitoare la regimul "fără viză" pentru produsele industriale, abolirea taxelor vamale la exporturile ucrainene pentru încă un an, aderarea la sistemul paneuropean pentru transferuri bancare în euro SEPA și intrarea Ucrainei în zona liberă de roaming a Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.