Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda solicitărilor de azil tot mai multe, Japonia a acceptat doar 28 de refugiaţi

Japonia a acceptat doar 28 de refugiaţi în 2016 în pofida unui număr record de solicitări de azil depuse de migranţi, se arată într-un document guvernamental publicat vineri, evidenţiind reticenţa naţiunii de a accepta străini, relatează Reuters, potrivit agerpres.

În 2016, 10.901 de persoane au solicitat azil în Japonia, cu 44% faţă de anul precedent, când ţara a acceptat 27 de refugiaţi.

Citeşte şi: AVERTISMENT dur de la Moscova: România reprezintă O AMENINŢARE pentru Rusia

Dintre refugiaţii acceptaţi, şapte sunt din Afganistan, patru din Etiopia şi trei din Eritreea, potrivit documentului consultat de Reuters. Nu este clar dacă printre cei care au solicitat sau au obţinut azil se numără şi refugiaţi sirieni.

Imigraţia este un subiect controversat în Japonia deşi ţara se confruntă cu o îmbătrânire a populaţiei şi cu o scădere a forţei de muncă. Cu toate că este un donator important pentru organizaţiile de ajutor internaţional, Japonia a fost reticentă în ceea ce priveşte relaxarea politicilor sale de azil sau acceptarea de migranţi pe piaţa muncii.

Human Rights Watch a cerut luna trecută Japoniei să accepte mai mulţi solicitanţi de azil şi să sporească protecţia pentru muncitorii migranţi.

Numărul mic de refugiaţi acceptaţi de Japonia este în contrast cu situaţia din ţările europene, care anul trecut s-au confruntat cu sute de mii de solicitanţii de azil sosiţi din ţări afectate de război şi sărăcie, precum Siria, Irak şi Eritreea.

Germania a primit anul trecut 745.545 de solicitări de azil, conform datelor publicate de Ministerul de Interne german. În aceeaşi perioadă, Berlinul a aprobat mai mult de 256.000 de cereri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.