Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda tensiunilor diplomatice, ministrul turc de Externe rus se deplasează în Elveţia

Şeful diplomaţiei turce urmează să se deplaseze joi în Elveţia, pentru o întrevedere cu omologul său elveţian şi o întâlnire cu comunitatea turcă locală, a anunţat ministerul său, pe fondul tensiunilor între Ankara şi Europa, informează AFP, conform agerpres.

Mevlut Cavusoglu va avea întâi o întrevedere cu omologul său elveţian Didier Burkhalter, cu care va discuta despre relaţiile bilaterale, precum şi despre probleme regionale şi internaţionale, precizează Ministerul Afacerilor Externe al Turciei într-un comunicat.

TEROARE în Londra. ŞAPTE suspecţi au fost ARESTAŢI - LIVE VIDEO

Apoi, el se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii turce la Ambasada Turciei de la Berna, potrivit comunicatului.

Această vizită intervine în condiţiile în care relaţiile dintre Turcia şi mai multe ţări europene s-au tensionat puternic în ultimele săptămâni, după ce mitinguri pro-Erdogan au fost interzise în mai multe ţări europene, înainte de referendumul prevăzut să aibă loc la 16 aprilie în Turcia, cu privire la întărirea puterilor preşedintelui turc.

În Elveţia, o reuniune de acest tip ce era prevăzută la Zurich (nordul Elveţiei) şi la care trebuia să participe Cavusoglu a fost anulată în martie, în urma refuzului din partea hotelului unde trebuia să aibă loc.

VIDEO SCENE ȘOCANTE Românca rănită în ATENTATUL din Londra s-a ARUNCAT în Tamisa

Poliţia elveţiană a interzis la 10 martie un alt miting electoral prezidat de un responsabil al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), la putere în Turcia, invocând un risc de perturbare a ordinii publice.

Mitinguri la care urmau să participe miniştri turci au fost de asemenea anulate în Germania, Austria şi în Olanda.

Turcii sunt chemaţi să voteze în 16 aprilie o revizuire a Constituţiei, menită să întărească puterile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Guvernul turc a lansat o intensă campanie electorală, orientată de asemenea spre turcii instalaţi în Europa.

Ca reacţie la aceste anulări de mitinguri, liderii turci şi-au multiplicat invectivele la adresa capitalelor europene. Astfel, Erdogan a denunţat 'practici naziste' şi 'un spirit al fascismului care umblă liber în Europa'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.