Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În comparație cu alții, preşedintele Italiei s-a vaccinat fără să sară rândul

Sergio Mattarella

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în vârstă de 79 de ani, s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19 într-un spital public din Roma, Institutul Spallanzani, conformându-se priorităţilor stabilite de guvernul italian pentru campania de vaccinare, relatează AFP.

În etapa de vaccinare aflată în desfăşurare la Roma pot fi vaccinate persoanele născute în 1941 sau înainte de acest an, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a pus ochii pe Constituție: ‘Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției’

Sergio Mattarella a fost vaccinat cu o doză de vaccin Moderna, potrivit purtătorului său de cuvânt. Vaccinându-se când i-a venit rândul, preşedintele a dat astfel şi un exemplu, după ce mai mulţi responsabili politici locali s-au vaccinat fără a respecta ordinea stabilită.

Cu două zile în urmă, primarul oraşului sicilian Corleone şi-a dat demisia după ce s-a aflat că a fost vaccinat peste rând. La fel s-au vaccinat şi alţi oficiali italieni, de exemplu preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, dar fără să demisioneze.

Citește și: Palmă dură primită de România de la CEDO

Italia, care luni a depăşit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, a administrat până în prezent 5,6 milioane de doze de vaccin, dar mai puţin de 1,7 milioane de persoane au primit şi a doua doză, dintr-o populaţie de circa 60 de milioane de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.