Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În comparație cu România, deși este grav afectată de coronavirus, Italia anunță REDESCHIDEREA bisericilor pentru credincioși

basilica.ro
Patriarhul Daniel Papa Francisc

Bisericile din Italia se vor redeschide pentru slujbele cu public începând din 18 mai, a anunţat joi guvernul de la Roma, într-un comunicat comun cu Conferinţa Episcopală Italiană (CEI), relatează dpa.

CEI a ajuns la un acord cu guvernul, se arată în comunicat, în cadrul căruia bisericile vor lua măsuri de siguranţă pentru a-i proteja pe credincioşi de pericolul răspândirii coronavirusului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

Personalul bisericii va sta la intrările lăcaşelor de cult pentru a se asigura că enoriaşii vor menţine distanţa necesară unul de celălalt în timpul slujbelor, se precizează în comunicat. Clădirile bisericilor vor fi de asemenea dezinfectate.

Biserica Catolică italiană a protestat vehement împotriva deciziei guvernului de la sfârşitul lunii aprilie de a întârzia reluarea slujbelor religioase cu participarea publicului, în pofida eliminării altor restricţii impuse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

Ministerul de Interne a declarat că s-a aflat în discuţii cu alte comunităţi religioase din Italia cu privire la măsuri similare pentru reluarea slujbelor cu public.

Pandemia de COVID-19 a afectat grav Italia, unde s-au înregistrat aproape 30.000 de decese şi peste 214.000 de cazuri confirmate.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila: ‘mai bine nu port mănuși și mă spăl din jumătate în jumătate de oră’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.