Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În competiţia testării pentru COVID-19, Trump susţine,'în mod FALS', că populația din Seul este de 4 ori mai numeroasă (DPA)

Agerpres
Trump Pence

Preşedintele american Donald Trump a susţinut luni, în mod fals, că populaţia capitalei sud-coreene Seul este de 38 de milioane, adică aproape de patru ori mai mare decât în realitate, relatează marţi dpa.

Întrebat de ce Statele Unite nu testează la fel de multe persoane pentru noul coronavirus ca alte ţări, cum este Coreea de Sud, Trump a devenit ofensiv şi a evitat întrebarea, potrivit Agerpres.

"Cunosc Coreea de Sud mai bine decât oricine", a spus Trump într-un briefing la Casa Albă. "Ştiţi câţi oameni sunt în Seul? 38 de milioane".

Seulul are o populaţie de circa 10 milioane de persoane, iar populaţia întregii ţări este de 51,4 milioane, conform site-urilor municipale şi guvernamentale.

Deşi nu este clar cum a ajuns Trump la cifra pe care a enunţat-o, unii internauţi au speculat pe Twitter că preşedintele american a căutat "Seul" pe Google şi a încurcat altitudinea la care se află oraşul cu populaţia.

Seulul este situat la 38 de metri deasupra nivelului mării.

Citește și: Ministrul Sănătății, anunț TERIBIL, după miezul nopții: 'În acest moment, în Suceava există aproximativ 1.000 de persoane infectate care umblă pe străzi'

Chiar dacă Trump se laudă că SUA au testat "de departe mai mult decât orice altă ţară", de fapt Statele Unite se află în urma Italiei şi Coreei de Sud în ce priveşte testarea per capita, potrivit unei analize realizate de COVID Tracking Project.

Preşedintele american a mai fost criticat că răspândeşte informaţii incorecte în timpul conferinţelor de presă despre noul coronavirus. El a afirmat astfel, între altele, că americanii au la dispoziţie un amplu stoc de teste.

Trump a exagerat de asemenea eficacitatea medicamentelor antimalarie în ce priveşte tratarea bolii asociate noului virus, COVID-19, în pofida dovezilor ştiinţifice insuficiente.

Epidemiologul şef al SUA, Anthony Fauci, a recunoscut săptămâna trecută că s-a aflat în repetate rânduri în situaţia de a-l contrazice pe preşedinte.

Dar "nu pot să sar în faţa microfonului şi să-l dau la o parte", a spus Fauci, într-un interviu acordat Science Magazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.