Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În curând LISTA NEAGRĂ a PARADISURILOR FISCALE

lista

De partea sa, Panama nu se pregateste inca pentru un schimb de informatii financiare cu Uniunea Europeana.

Vezi și: Noile salarii ale bugetarilor. Cât vor câştiga preşedintele României, parlamentarii şi primarii

Comisia europeana va pregati in sase luni ”o lista completa a paradisurilor fiscale care nu asigura o transparenta internationala si schimb de informatii fiscale”, a raportat comisarul european pe probleme economice si monetare, Pierre Moscovici, comentand scandalul ”Panama Papers”, informeaza Sputnik.

”Comisia europeana va pregati in urmatoarele sase luni o veritabila lista neagra, europeana, comuna, a paradisurilor fiscale. In sase luni trebuie sa fim in masura sa stabilim criteriie pentru elaborarea unei astfel de liste. Vom cere tarilor UE sa ia parte la aceasta munca. Am elaborat deja o lista asemanatoare, dar ea era incompleta”, a spus Moscovici. Comisarul a subliniat ca Panama nu colaboreaza cu UE in domeniul schimburilor de informatii financiare si a adaugat ca organismele europene ”au indemnat Panama sa colaboreze cu UE in lupta contra fraudelor fiscale”.

Consortiul international al jurnalistior de investigatie (ICIJ) a publicat luna aceasta dezvaluiri cu privire la averile ascunse in paradisurile fiscale de catre mii de persoane  sau organizatii, intre care figureaza politicieni in exercitiu, personalitati din lumea sportului sau organizatii criminale. Pe de alta parte, anchetatori ai Oficiului central de lupta contra infractiunilor  financiare si fiscale au perchezitionat, saptamana trecuta, sediul central al grupului bancar francez Societe Generale, atins de scandalul Panama Papers. ”Documente, in special informatice, au fost luate”, a precizat o sursa din cadrul anchetei preliminare deschise saptamana trecuta. Analiza datelor Mossack Fonseca de la infiintare (1997) si pana in 2015 plaseaza Societe Generale in top 5 al bancilor care au creat cel mai mare numar de societati offshore prin intermediul lor, arata Le Monde, mai precis 979, inmatriculate de Mossak Fonseca.

Panama Papers: Cameron si-a publicat declaratiile de impozit

Fapt inedit in istoria politica britanica, premierul David Cameron si-a publicat, ieri, declaratiile de avere din ultimii sase ani, o incercare de a dovedi ca nu a incercat niciodata sa eludeze fiscul, dupa ce a marturisit, tardiv, ca a detinut parti din societatea offshore din Bahamas a tatalui sau, Ian, pana in 2010, informeaza AFP. Cameron a declarat ca si-a vandut toate actiunile in momentul cand a preluat conducerea guvernului, in 2010. Pentru exercitiul financiar 2014-2015, Cameron a platit impozite de 75.898 lire sterline pentru un venit de 140.000 de lire sterline (salariu) cheltuieli impozabile de 9.834 lire sterline, 46.899 lire sterline de pe urma inchirierii unei locuinte proprietate personala din Londra si 3.052 de lire sterline din dobanzi pentru economii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.