Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În decursul a 7 luni, au fost capturați aproximativ 500 de pui de căței de pe străzile Capitalei

Cristi Șelaru
caine caini catei

Aproximativ 500 de pui de căței au fost capturați de pe străzile Capitalei în ultimele 7 luni ale anului, potrivit unui raport transmis sâmbătă de Primăria Municipiului București.

În perioada ianuarie – iulie 2023, echipajele Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) au ridicat aproximativ 500 de pui de căței de pe străzile din București, conform mediafax.

Cele mai multe capturări s-au făcut din zone de case de la periferie, cartiere nou construite, șantiere, zone de depozite și societăți comerciale.

„Numărul mare de capturări arată că încă sunt multe femele nesterilizate pe care unii cetățeni aleg fie să le abandoneze împreună cu puii lor, fie să renunțe doar la pui. Reamintim că, pentru a preveni abandonul cățeilor, Primăria Municipiului București, prin ASPA, are în derulare o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu deținător. În paralel, se desfășoară și o companie de informare și control, în toate sectoarele Capitalei, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti”, transmite PMB.

Sterilizările gratuite sunt realizate cu ajutorul a 3 clinici veterinare mobile, care în luna august staționează în sectoarele 2, 3 și 5 astfel: Sectorul 2 – Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic, la Școala Gimnazială nr. 32; Sectorul 3 – Clinica veterinară mobilă Green Vet, pe strada Cezar Bolliac nr. 12; Sectorul 5 – Clinica veterinară mobilă Hands and Paws Vet la Şcoala Gimnazială „George Călinescu”.

Programările se fac la numărul de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul 09:00-16:00. Se asigură gratuit sterilizarea, microciparea şi înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), tratamentul postoperator și carnetul de sănătate.

Sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie prin lege, conform sursei citate. Amenzile pentru nemicrocipare și nesterilizare sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.