Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În doar 24 de ore, Piedone a rezolvat problema salubrizării în Sectorul 5

Captura facebook
piedone muncitori

Din cauza managementului defectuos de la Salubrizare Fapte 5 S.A. și din cauza lipsei comunicării cu Consiliul Local și Primăria Sectorului 5, s-a ajuns la starea actuală în care Agenția Națională pentru Protecția Mediului a suspendat autorizația de mediu pentru societatea Salubrizare, pentru că aceasta nu a luat măsurile impuse încă din iulie 2020 de Garda Națională de Mediu. Consiliul Local Sector 5, acționarul majoritar al societății și Primăria Sectorului 5 au primit informări despre problemele menționate mai sus abia în data de 17 februarie 2021, când activitatea Salubrizare Fapte 5 S.A. era deja suspendată de două zile, mai exact din 15 februarie 2021.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a intervenit pentru ca măsurile ce trebuiau respectate încă din vara anului trecut să fie implementate în 24 de ore, astfel încât problema gunoiului din sector să nu se transforme într-o problemă de sănătate publică, care să afecteze siguranța cetățenilor. Practic, ce nu s-a rezolvat în 7 luni, a putut fi rezolvat în doar 24 de ore, prin intervenția edilului Sectorului 5.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și-a luat angajamentul în fața comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, prezenți la punctul de lucru al societății în această dimineață, că toate neregulile consemnate la suspendarea autorizației de mediu au fost remediate. Aceștia au fost prezenți pentru a constata că măsurile au fost îndeplinite.

„Vă asigur că aici, pe acest teren, nu se va mai arunca niciun capac de bere, niciun chiștoc de țigară. Tot gunoiul menajer și deșeurile rezultate din construcții vor fi transportate la gropi autorizate. Dacă eu, ca primar, am putut să rezolv în 24 de ore ce nu au reușit alții în 7 luni, înseamnă că vorbim de rea intenție. Nu mai vorbesc de faptul că societatea Salubrizare se află sub patronajul Consiliului Local Sector 5. Chiar dacă momentan problema s-a rezolvat, aceasta rămâne deschisă. Greaua moștenire persistă. Trebuie să fim pregătiți și precauți pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple. Dacă va fi nevoie, pentru ca atât societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., dar și Consiliul Local să conștientizeze gravitatea situației, vom externaliza serviciile de salubrizare.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Edilul a dispus o anchetă internă și va solicita Consiliului Local Sector 5 ca factorii responsabili pentru managementul defectuos de la societatea Salubrizare Fapte 5 S.A. să răspundă pentru probleme create, care puteau duce la o situație dezastruoasă privind sănătatea publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.