Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În doar o SĂPTĂMÂNĂ, peste 10 tone de gunoaie au fost colectate de pe spațiile verzi din Sectorul 1

Facebook
saci gunoaie gunoi deseuri

Cantitățile de deșeuri de pe spațiile verzi din Sectorul 1, care au fost colectate de noua societate de salubritate, au ajuns la peste 13 tone, după prima săptămână de lucru, potrivit Mediafax.

„Fiecare prestație este verificată, iar utilajele de transport sunt monitorizate în timpul programului, prin GPS. Mai mult decât atât, zonele în care ni se solicită să intervenim ne sunt comunicate de autoritatea publică, la finalul fiecărei zile de lucru, astfel încât prestația să poată fi efectuată în aceeași seară. În final, cantitatea colectată este contabilizată în baza bonurilor eliberate în urma cântăririi de la stația de sortare autorizată”, explică Bogdan Constantinescu.

Conform datelor acumulate până în prezent, compania a depozitat 13,3 tone de deșeuri colectate de pe spațiile verzi și aliniamentele stradale, din totalul de 100 de tone prevăzut în contract.

Decontarea serviciilor prestate de operatorii Brai-Cata SRL se face doar pentru activitatea comandată zilnic de administrație, ca urmare a constatărilor din teren.

Cea mai mare cantitate de deșeuri dispersate, reprezentând circa 22 % din întreaga cantitate , respectiv 3 tone, a fost ridicată din Parcul Gării de Nord și din zona șoselei Chitila, din fiecare din celelalte locații în care s-a intervenit cantitățile colectate fiind de cel mult câteva sute de kilograme.

„Bilanțul primei săptămâni este departe de așteptările noastre și de situația existentă în teren în urmă cu 10 zile, când vedeai munți de deșeuri la tot pasul, iar aceasta arată fie că oamenii au început să aibă un comportament mai responsabil și să nu mai lase gunoiul pe trotuar, fie că se colectează conform programului. Sau sunt valabile ambele ipoteze. Oricare ar fi adevărul, efectul este benefic pentru cei care locuiesc sau lucrează în acest sector al Capitalei, pentru că nu mai sunt nevoiți să se împiedice la tot pasul de saci cu deșeuri și să mai suporte mirosurile pestilențiale”, conchide Bogdan Constantinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.