DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În doar opt zile de recuperare la Spitalul Sfântul Sava, un pacient cu AVC a reușit să-și recapete mobilitatea

Spitalul Sfântul Sava
recuperare medicala

Atacul cerebral vascular (AVC) a intervenit ca urmare a unei scăderi drastice de trombocite, din cauza unei boli rare. A urmat o perioadă lungă de spitalizare a pacientului, cu numeroase complicații. După trei luni de stat în pat, toată musculatura s-a atrofiat.

”Am devenit o ”legumă”, care trebuia să fiu permanent îngrijit de cineva. În cazul meu, i s-a permis soției să stea lângă mine. Am fost externat, idee care mă pasiona foarte mult, dar tot la nivelul orizontal am ajuns acasă. Am început să întrebăm în stânga și-n dreapta cum facem cu recuperarea medicală, ca să trec de la orizontală la verticlă și eventual să și merg, dacă se poate”.

A fost adus la Spitalul Sfântul Sava cu ambulanța proprie și, după internare, a început imediat programul de recuperare. În acest centru, recuperarea medicală se efectuează 7 zile din 7, fără pauze generate de sărbătorile legale, iar echipa numeroasă, formată din 40 de specialiști în fizioterapie, kinetoterapie și masaj terapeutic, acordă atenție specială pacienților. Numărul de paturi avizate este de 118, ceea ce face ca, în cazul ocupării la capacitate maximă, un fizioterapeut sau un kinetoterapeut să se ocupe de 3 pacienți. În aceste condiții, se explică de ce rezultatele înregistrate în recuperarea medicală de la Spitalul Sfântul Sava sunt superlative.

content-image

”Aici m-a fascinat colectivul, de la cei care te îngrijesc, infirmierele, care stau tot timpul după tine, să-ți satisfacă toate nevoile, asistentele, dar cel mai mult îmi plac kinetoterapeuții și fizioterapeuții, cei de la masaj terapeutic. Modul lor de a te trata, tinerețea lor, fac toți banii.

Am reușit să mă trag la marginea patului, singur, fără niciun ajutor, ceea ce era un vis de neîndeplinit în urmă cu trei săptămâni – o lună. Acum stau într-un scaun cu rotile, din care mă voi ridica sigur în următoarele săptămâni. Cu un pic de sprijin din partea celor de la kineto, reușesc să mă ridic în picioare. Prima oară, am reușit să mă ridic în picioare după opt zile de la internare. Dacă nu s-ar fi făcut totul prin prisma unui job profesionist, ca la carte, nu aș fi avut rezultatele astea. Dacă pacientul nu se simte confortabil și bine cu terapeutul, dacă doar i se impun niște reguli, niște proceduri, nu ajungi niciodată la rezultate optime. Aici, relația cu terapeuții este una extraordinară și asta contează enorm.

Este mărturia unui pacient al Spitalului Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie din Pantelimon. Sunt zeci astfel de mărturii reale pe canalul de Youtube sau pe site-ul centrului medical Sfântul Sava, care relatează recuperări minune în timp scurt, chiar și după cele mai grave accidente sau boli degenerative.

content-image

Pentru a beneficia de un program de recuperare, este suficientă programarea telefonică la 0724 021 090. După internare, se face un examen clinic general și local, apoi un consult de specialitate detaliat, în urma cărora se realizează schema de tratament, ținând cont și de recomandarea medicului care a realizat intervenția chirurgicală, acolo unde este cazul. Apoi, pacientul este repartizat unui kinetoterapeut și începe recuperarea medicală chiar în aceeași zi cu internarea. Cei mai mulți dintre pacienți afirmă că simt îmbunătățiri ale stării lor de sănătate de la primele ședințe, dar acest lucru depinde atât de patologia fiecăruia, precum și de voința proprie. În Spitalul Sfântul Sava, terapeuții sunt și buni psihologi, care știu să stimuleze pacienții pentru a-i implica în procedurile de recuperare cât mai mult posibil.

Serviciile medicale la standarde înalte sunt asigurate 24 de ore din 24 și 7 zile din 7.

0724.021.090 | 0724.338.881

https://spitalulsfantulsava.ro/

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.