Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'În drum spre a arunca în aer avionul'. O glumă proastă făcută de un student a pus pe jar autoritățile din Spania, MI 5 și MI 6 / Ce riscă băiatul

India Today
Verma

Un student britanic acuzat de tulburarea ordinii publice este judecat după ce a glumit despre aruncarea în aer a unui avion e judecat în Spania, relatează BBC. Ar putea avea de plătit o factură foarte mare.

Aditya Verma a făcut comentariul pe Snapchat în timp ce se îndrepta spre insula Menorca, cu niște prieteni, în iulie 2022.

Mesajul, trimis înainte ca Verma să plece de pe aeroportul Gatwick, suna astfel: "În drum spre a arunca în aer avionul (sunt membru al talibanilor)".

Verma a declarat, în fața unui tribunal din Madrid: "Intenția nu a fost niciodată de a provoca suferință publică sau de a face rău publicului".

Dacă va fi găsit vinovat, Verma va trebui să plătească o factură mare, după ce două avioane ale forțelor aeriene spaniole au fost mobilizate. Unul dintre ele a urmărit avionul până la aterizarea la Menorca.

Verma, care avea 18 ani la momentul respectiv, a fost arestat. Ulterior a fost eliberat pe cauțiune. Întors în Marea Britanie, a fost interogat de MI 5 și MI 6.

În fața instanței Verma - care în prezent studiază economia la Universitatea Bath - a declarat că mesajul a fost "o glumă într-un grup privat". "A fost trimis doar prietenilor mei cu care călătoream în acea zi", a spus el.

Întrebat la ce s-a gândit când a văzut avioanele de vânătoare flancând avionul, Verma a spus: "Războiul dintre Rusia și Ucraina era în plină desfășurare, așa că am crezut că era un exercițiu militar legat de acel conflict".

Conform sursei citate, experții poliției au declarat în fața instanței că au cercetat telefonul lui Verma și, deși au constatat că acesta a accesat știri privind confruntările dintre Pakistan și India și despre posibilitățile unui atac al Statului Islamic în acea zonă, nu au găsit nimic anume care să-l lege de terorism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.