Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În drum spre summitul NATO, Joe Biden se întâlnește cu regele Charles al III-lea și premierul Rishi Sunak

reuters.com
biden

Preşedintele american Joe Biden a sosit duminică în Regatul Unit, unde se va întâlni cu regele Charles al III-lea şi cu prim-ministrul Rishi Sunak înainte de a se îndrepta către summitul NATO de la Vilnius, apoi în Finlanda, relatează AFP, citat de Agerpres.

Liderul democrat, care a decolat la bordul Air Force One de la o bază militară din Delaware, a aterizat duminică seara pe aeroportul Stansted, nordul Londrei.

Preşedintele SUA va fi primit luni la Castelul Windsor de regele Charles al III-lea, pentru prima data de la încoronare, la care Joe Biden a fost reprezentat de soţia sa Jill.

Cei doi şefi de stat ar urma să abordeze în principal probleme legate de mediu, potrivit Casei Albe. Preşedintele american urmează să se întâlnească apoi cu prim-ministrul Rishi Sunak în 10 Downing Street.

Dar în centrul turneului lui Joe Biden va fi summitul NATO de marţi şi miercuri din capitala Lituaniei, Vilnius, unde aliaţii occidentali vor discuta despre sprijinul lor pentru Ucraina împotriva invaziei ruse.

Democratul speră să profite de această ocazie pentru a convinge Turcia să accepte candidatura Suediei la NATO, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.