Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înțelegerea Kim Jong-Un - Trump, ÎNCĂLCATĂ: Coreea de Nord ar fi întrerupt dezasamblarea unui centru de testare a rachetelor balistice

www.cnn.com
Donald Trump Kim Jong Un

Coreea de Nord a întrerupt procesul de dezasamblare a unui centru de testare a rachetelor balistice la începutul lunii august, conform unor imagini din satelit analizate de mai mulți experți de la Washington, încălcând promisiunea făcută președintelui american Donald Trump privind denuclearizarea, potrivit Mediafax.

Organizația 38 North, care analizează progresul denuclearizării și activitățile balistice și nucleare din Coreea de Nord, a transmis miercuri că procesul de dezasamblare a centrului de testare balistică Sohae a fost întrerupt.

Imaginile din satelit datează din 16 august și confirmă faptul că nu au mai fost făcute modificări din data de 3 august.

Conform raportului, în luna iulie a fost înregistrat un progres semnificativ în dezasamblarea centrului Sohae, dar „componentele care au fost dezasamblate au rămas acolo”.

Raportul organizației 38 North vine în contextul îndoielilor internaționale legate de procesul de denuclearizare al Coreei de Nord.

Agenția Internațională ONU pentru Energie Atomică a emis luni un raport conform căruia nu există dovezi că Phenianul a oprit dezvoltarea nucleară și balistică.

Reprezentanții Casei Albe nu au comentat momentan rezultatele raportului prezentat miercuri de către experții organizației 38 North.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat luna trecută că Phenianul a început dezasamblarea facilității Sohae, conform promisiunilor făcute de liderul nord-coreean Kim Jong-Un în cadrul summitului din Singapore cu omologul său american Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.