Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Elveția se va iniția votul pentru a adăuga Bitcoin în constituția federală

newsbtc.com
bitcoin elvetia criptomonede

2B4CH, un grup de reflecție elvețian non-profit care asistă statul în explorarea criptomonedelor precum Bitcoin ( BTC ) și tehnologia blockchain, lansează o inițiativă pentru a face din bitcoin unul dintre activele de rezervă ale țării.

Pe 8 octombrie, asociația a anunțat planurile de a începe o inițiativă populară federală care vizează colectarea a 100.000 de semnături pentru introducerea Bitcoin la articolul 99 clauza 3 din constituția federală elvețiană.

Inițiativa propune în mod specific adăugarea Bitcoin la lista activelor deținute de banca centrală elvețiană, ceea ce ar face ca clauza constituțională să citească următoarele: „Banca Națională Elvețiană va crea suficiente rezerve valutare din veniturile sale; o parte din aceste rezerve vor fi deținute în aur și Bitcoin. ”

Dar dacă votul are succes sau nu nu este cu adevărat relevant, întrucât inițiativa se concentrează pe strângerea semnăturilor pentru ca această propunere să fie prezentată cetățenilor elvețieni pentru vot, a declarat pentru Cointelegraph fondatorul și președintele 2B4CH, Yves Bennaim, conform cointelegraph.com

„Dacă semnăturile vor fi adunate cu succes, votul va trebui să aibă loc în mod legal, la fel și conversațiile și dezbaterile, informând în cele din urmă și educând mai bine pe toată lumea în Elveția și, sperăm, la nivel mondial, așa cum am dat exemplul”, a spus Bennaim. "Sperăm că votul va avea succes, dar chiar dacă nu este, va fi deja un succes dacă subiectul va fi adus în dezbaterea publică", a remarcat el.

Dacă votul va avea succes, Banca Națională Elvețiană sau BNS va trebui să învețe cum să adauge Bitcoin în rezervele sale, menținându-l „cel mai bun și mai sigur mod”, ceea ce ar face din Elveția una dintre națiunile de top din lume în industrie și beneficiază economia sa la mai multe niveluri, a declarat Bennaim, adăugând:

„O astfel de adăugire la constituție ar afecta oamenii din Elveția într-un mod similar, Silicon Valley și Bursa de Valori din Londra au beneficiat oamenii din țările lor respective.”

Potrivit lui Bennaim, 2B4CH se află încă în etapa preliminară a proiectului, testând acum potențialul interes pentru inițiativă. Următorii pași includ prezentarea proiectului către confederație și colectarea semnăturilor în mod oficial. "Când această fază se va încheia cu succes, vor dura luni sau chiar ani înainte ca votul să aibă loc efectiv", a spus Bennaim.

Fondată la Geneva în 2017, 2B4CH este o asociație independentă non-profit care studiază transformările sociale și financiare aduse de Bitcoin și tehnologia blockchain, precum și impactul criptomonedelor descentralizate. Grupul de opinie numără până acum mai puțin de 20 de membri și nu acceptă donații pentru a-și proteja independența și confidențialitatea membrilor.

Elveția s-a impus ca una dintre cele mai prietenoase țări criptografice din întreaga lume, cantonul Zug pilotând plăți Bitcoin pentru servicii publice în 2016. Luna trecută, Autoritatea Elvețiană de Supraveghere a Pieței Financiare a aprobat primul fond criptografic al țării după autorizarea SIX Swiss Exchange va lansa o piață a activelor digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.