Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Europa există Dacia și restul mașinilor: Marca românească a spulberat concurența în 2024

dacia

Dacia Sandero continuă să fie unul dintre cele mai populare modele din gama Dacia și înregistrează vânzări bune pe Bătrânul Continent. Deși nu avem cifre precise despre vânzările specifice ale modelului Sandero în primele două luni din 2024, este evident că acesta contribuie semnificativ la poziția de lider a mărcii Dacia în clasamentul înmatriculărilor în Europa.

Fiind un model accesibil, cu un raport preț-calitate foarte bun, Dacia Sandero atrage o gamă largă de clienți, fiind apreciat atât pentru caracteristicile sale tehnice, cât și pentru prețul accesibil. Popularitatea sa continuă să crească, iar Dacia rămâne un nume important în industria auto europeană, conform ProMotor.

Este remarcabil faptul că Dacia a început anul cu cifre bune de înmatriculări, reușind să surclaseze modelele de la producători auto de talie mondială precum Toyota și Volkswagen.

Potrivit datelor furnizate de Economica.net, Dacia Sandero, modelul emblematic al mărcii românești care a reușit să se impună și în anul precedent, clasându-se pe locul 2 în clasamentul înmatriculărilor europene, a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa cu un total de 20.790 de unități înregistrate în primele două luni din 2024. Acest model subcompact de la Dacia a fost urmat pe podiumul lunii februarie de Tesla Model Y, cu 19.760 de unități înmatriculate, și de Volkswagen Golf, cu 19.490 de unități înregistrate.

În luna ianuarie a acestui an, Dacia Sandero a dominat clasamentul european, înregistrând 25.038 de unități înmatriculate, urmată de Volkswagen Golf și Toyota Yaris Cross. Până la finalul lunii februarie, numărul de exemplare înmatriculate ale modelului Dacia Sandero a ajuns la 45.835. Pe locul al doilea s-a situat Volkswagen Golf, cu 38.053 de unități, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Peugeot 208, cu 34.962 de unități înmatriculate.

În ceea ce privește Dacia Duster, modelul produs în prezent exclusiv la Mioveni, acesta ocupă locul 11 după primele două luni, cu un total de 26.821 de unități înmatriculate. De asemenea, celălalt crossover asamblat exclusiv în România, Ford Puma, a fost achiziționat de 25.120 de europeni, situându-se pe locul 14 în clasament. Este de așteptat să observăm o creștere a cererii pentru Dacia Duster, având în vedere că producătorul a început să accepte comenzi pentru noua generație, iar primele exemplare sunt programate să fie livrate clienților în vara acestui an.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.