Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Europa mii de persoane au demonstrat duminică pentru a denunţa antisemitismul

DW
antisemitism polonia

Mitinguri împotriva antisemitismului la Bruxelles şi Berlin. La Bruxelles şi la Berlin au avut loc cele mai ample mitinguri în sprijinul comunităţii evreieşti, informează Rador Radio România.

La Bruxelles, Comitetul de Coordonare a Organizaţiilor Evreieşti din Belgia (CCOJB)a organizat un miting la care s-au unit instituţii evreieşti de pe teritoriul belgian, Liga Belgiană împotriva Antisemitismului şi Forumul Organizaţiilor Evreieşti din Antwerp. Yves Oschinsky, preşedintele CCOJB, a subliniat că "obiectivul acestui marş este de a demonstra comunităţii evreieşti că nu este singură", la demonstraţie participând aproximatic 4.000 de persoane. "Nu este un miting între evrei pentru evrei. Scopul este de a-i face pe politicieni, care în prezent sunt prost îndrumaţi, să înţeleagă că antisemitismul nu este un bun electoral, dar are un cost electoral", a declatat Joel Rubinfeld, de la Liga Belgiană împotriva Antisemitismului.

La Berlin, un număr semnificativ de politicieni, artişti şi celebrităţi au îndemnat oamenii să se ridice împotriva antisemitismului. În ciuda ploii, mii de persoane s-au adunat la demonstraţia ce a avut ca motto: "Niciodată din nou este acum". O organizaţie care monitorizează antisemitismul în Germania a raportat o creştere substanţială a incidentelor, după atacul Hamas din Israel, din 7 octombrie, fiind înregistrate în total 994 de cazuri - o creştere de 320% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Liderii germani au făcut apel la solidaritate cu Israel şi cu comunitatea evreiască din Germania. Mitingurile au avut loc la câteva săptămâni după evenimente similare desfăşurate la Londra, Paris şi în alte oraşe din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.