Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În fața avalanșei de echipament militar ce ar ajunge în Ucraina, Dmitri Medvedev reacționează: Rusia are suficiente arme

canberratimes.com.au
medvedev

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a reacţionat marți după rapoartele occidentale conform cărora Rusia nu dispune de rachete și artilerie, spunând că stocurile de arme ale ţării sunt suficiente pentru a continua lupta în Ucraina, anunță Reuters, potrivit Rador.

"Oponenții noștri se uită, fac periodic declarații că nu avem asta sau asta...Vreau să-i dezamăgim. Avem destule din toate", a spus dl Medvedev în timpul unei vizite la o fabrică Kalașnikov din Izhevsk, la aproximativ 1.000 de kilometri est de Moscova. Într-un videoclip postat pe canalul său Telegram, Dmitri Medvedev a fost văzut inspectând puști Kalaşnikov, obuze de artilerie, rachete și drone. Oficialii militari ucraineni și occidentali au declarat că Rusia se confruntă cu un deficit de arme după ce armata sa a tras mii de obuze de artilerie și rachete în Ucraina, de când a invadat-o în urmă cu exact 11 luni. Dl Medvedev le-a spus oficialilor în timpul vizitei că dronele au fost foarte solicitate pentru ceea ce autorităţile de la Moscova numesc "operațiunea militară specială" din Ucraina.

Atât Rusia, cât și Ucraina au folosit drone în mai multe atacuri de la începutul războiului, deoarece sunt relativ ieftine, precise și sunt considerate mai sigure decât aeronavele cu pilot. Iranul a furnizat Rusiei așa-numite "drone kamikaze", precum și rachete sol-aer pentru conflict, ceea ce a dus la noi sancțiuni occidentale împotriva Teheranului. Dmitri Medvedev, considerat cândva de Occident ca fiind cea mai bună speranță pentru o apropiere de Rusia în perioada în care a fost președinte, între 2008-2012, a devenit una dintre cele mai acerbe voci pro-război ale Rusiei.

După ce a demisionat din funcția de președinte în 2012 pentru a permite revenirea lui Vladimir Putin la funcția de vârf, dl Medvedev a fost aproape opt ani prim-ministru al Rusiei, înainte de a fi dat deoparte la începutul anului 2020. Este acum vicepreședinte al puternicului Consiliu de Securitate și în decembrie anul trecut a devenit șeful unei noi comisii militaro-industriale care supraveghează producția de arme. Săptămâna trecută, el a spus că o înfrângere a Rusiei în Ucraina ar putea declanșa un război nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.