Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În fața provocărilor globale, Marea Britanie și Coreea de Sud își dau mâna - domeniile în care vor colabora

afaceri

Președintele Coreei de Sud a fost primit de Regele Charles al III-lea într-o vizită de stat menită să aprofundeze legăturile diplomatice și de afaceri dintre cele două țări. Charles și Yoon Suk Yeol discută despre un nou acord de liber schimb.

Regele Carol l-a întâmpinat pe președintele Yoon Suk Yeol cu o gardă de onoare regală după sosirea sa la Londra, apoi a mers cu el cu trăsura până la Palatul Buckingham, potrivit Reuters.

Yoon, un conservator care a citat o „policriză” de provocări globale ca motiv pentru a căuta legături mai strânse cu parteneri cu vederi similare, s-a adresat marți legislatorilor din ambele camere ale parlamentului înainte de a se organiza un banchet de stat în onoarea sa.

„Trebuie să fim solidari și să răspundem la multe dintre provocările lumii”, a spus Yoon în discursul său, în care a sărbătorit 140 de ani de legături diplomatice între națiuni.

„Coreea este unită cu Regatul Unit și cu comunitatea internațională pentru a lupta împotriva agresiunilor și provocărilor ilegale”.

El va purta miercuri discuții cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak și va semna un acord privind legături diplomatice mai strânse.

„Prin noul nostru acord de la Downing Street, vom impulsiona investițiile, vom stimula comerțul și vom construi o prietenie care nu numai că sprijină stabilitatea globală, dar ne protejează interesele și rezistă în timp”, a declarat Sunak.

Într-o declarație prin care a anunțat că miercuri vor începe și discuțiile privind un nou Acord de liber schimb (ALS), Sunak a spus: „Știu că un acord de liber schimb adaptat viitorului nu va face decât să stimuleze continuarea investițiilor, respectând promisiunea mea de a crește economia și de a sprijini locurile de muncă înalt calificate”.

În cadrul acordului, țările vor conveni să colaboreze îndeaproape în domenii precum semiconductorii - din care Coreea de Sud este un producător important - și inteligența artificială.

De asemenea, acordul de pe Downing Street va consolida capacitatea comună a celor două țări de a aplica sancțiunile ONU împotriva Coreei de Nord pentru a împiedica dezvoltarea programelor sale de arme nucleare, folosind patrule maritime pentru a preveni contrabanda.

Marea Britanie a declarat că întreprinderile sud-coreene vor investi 21 de miliarde de lire sterline (26,17 miliarde de dolari) în proiecte britanice de energie regenerabilă și de infrastructură și a anunțat un parteneriat pentru energie curată pentru a lucra împreună la tranziția către energia verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.