Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Franța se cere restabilirea de urgență a frontierelor naționale

harta_politica_Franta

Presedintele Frontului National (extrema dreapta franceza) Marine Le Pen s-a declarat luni 'îngrozita de moliciunea guvernantilor' cu privire la problema imigrantilor, cerând restabilirea de 'urgenta a granitelor nationale', relateaza publicatia Le Populaire si EFE.

'Sunt îngrozita de moliciunea guvernantilor nostri, sunt extrem de îngrijorata pentru ca, dupa ecourile pe care le avem, inclusiv din tari precum Egipt, exista aproape un milion si jumatate de oameni care doresc sa vina în Uniunea Europeana', a declarat ea pentru iTELE.

Odata cu 'Schengen si disparitia frontierelor interne ale Uniunii Europene, nu mai exista astazi nicio modalitate fizica, de a ne opune acestor sosiri în masa', a afirmat Marine Le Pen. 'Trebuie sa restabilim granitele noastre nationale de urgenta. Aceasta este o conditie prealabila si apoi trebuie pusa în aplicare o politica de descurajare a imigratiei', a pledat lidera extremei drepte franceze.

Presedinte Frontului Nationale a criticat dreptul de azil, care 'este astazi atât de flexibil încât a devenit o a doua cale de imigratie ilegala', si a spus ca exista 'mii (...) si chiar zeci de mii' de solicitanti care îsi vad cererile respinse si, dintre acestia, 'doar 1%' sunt deportati în tarile lor de origine, în timp ce restul ramân în Franta fara acte, a denuntat Marine Le Pen.

În acest context, ea a criticat declaratiile premierului francez, Manuel Valls, privind acordarea de adapost refugiatilor, afirmând ca 'majoritatea celor care vin nu sunt refugiati politici'. 'Marea majoritate a acestor oameni care vin nu sunt refugiati politici, trebuie sa ne oprim în a spune povesti francezilor', a spus ea, adaugând ca refugiatii sunt persoane care cauta o viata mai buna.

'O tara suverana trebuie sa-si controleze frontierele', a declarat Le Pen, când a fost întrebata despre gardul construit de Ungaria la granita cu Serbia pentru a încerca sa împiedice intrarea ilegala a strainilor. 'Nu am nimic împotriva acestor imigranti, ci împotriva celor care îi aduc', a spus presedinta Frontului National, care în sondaje este plasata pe prima pozitie în primul tur de scrutin daca alegerile prezidentiale ar avea loc acum în Franta.

Problema imigratiei si a refugiatilor vor fi abordate luni în timpul unei vizite la Calais a premierului francez, Manuel Valls, a ministrului sau de interne, Bernard Cazeneuve, a vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, si a Comisarul pentru imigratie, Dimitris Avramopoulos.

Pe lânga vizita la instalatiile Eurotunel, prin care unii imigranti încearca sa se strecoare pentru a se îmbarca în trenuri spre Marea Britanie, liderii francezi si europeni vor merge la un centru de primire a imigrantilor.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.