Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Franța se cere suprimarea dublei cetățenii

marie le pen

Jean-Marie Le Pen, fostul presedinte si cofondator al formatiunii de extrema dreapta Frontul National (FN), s-a pronuntat în favoarea suprimarii dublei cetatenii deoarece, în opinia sa, 'dubla cetatenie seamana nitel cu bigamia', scrie vineri cotidianul francez Le Point, în editia electronica.

'Trebuie suprimata dubla cetatenie (...) care seamana nitel cu bigamia în cazul casatoriei', a declarat fondatorul FN. Întrebat la postul Sud Radio în legatura cu posibilitatea ca persoanele cu dubla cetatenie implicate în acte teroriste sa-si piarda cetatenia franceza, Jean-Marie Le Pen a spus ca, daca ar fi parlamentar, el nu ar vota acest text.

'Nu as vota textul pentru ca îl gasesc deopotriva inutil si jignitor. În schimb, cred ca trebuie sa mergem la sursa (...) Trebuie suprimata dubla cetatenie, care este de fapt un element echivoc care seamana nitel cu bigamia în cazul casatoriei. Daca as fi parlamentar, as vota împotriva, pentru ca mi se pare ca este o manevra a (presedintelui francez) François Hollande care încearca sa dinamiteze dreapta prin intermediul santajului: daca nu votati (textul), atunci riscati sa treceti drept sustinatori ai Daesh (acronimul arab pentru gruparea jihadista Statul Islamic - n.r.), ceea ce este ridicol', a mai spus Jean-Marie Le Pen.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.