Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Germania. Amazon crește salariului minim pentru angajații săi

amazon.com
Amazon

Amazon va garanta angajaţilor din depozitele sale din Germania un salariu minim de 12 euro pe oră, pe fondul unui conflict de lungă durată cu un important sindicat din această ţară, transmite Reuters, citat de agerpres.

Germania este cea mai mare piaţă a Amazon după Statele Unite, iar sindicatul german Verdi a organizat greve încă din 2013, pentru a contesta salariile mici şi condiţiile grele de muncă.

Majorarea va intra în vigoare în luna iulie. În prezent, salariul minim oferit de Amazon porneşte de la 11,30 euro pe oră în unele locaţii, dar depăşeşte 12 euro în altele.

Salariul minim oferit de Amazon depăşeşte salariul minim din Germania, de 9,5 euro pe oră. Angajaţii au declanşat însă greve în mod regulat, cum ar fi anul trecut, când protestul a coincis cu evenimentul de promovare ”Prime Day”, în valoare de 1,600 de miliarde de dolari, organizat anual de companie. Angajaţii au fost nemulţumiţi că bonusul pentru coronavirus a fost eliminat.

Un reprezentant al sindicatului Verdi a declarat că majorarea este cea mai mică pe care a putut compania să o ofere, după ce ”a câştigat bani frumoşi în ultimele luni”, şi că salariile sunt mai mici decât solicitările sale pentru mulţi angajaţi.

Amazon, al cărei profit net a crescut la 8,1 miliarde de dolari în primul trimestru, de la 2,5 miliarde de dolari în urmă cu un an, a fost supusă unor critici similare la nivel global, privind condiţiile de muncă şi nivelul salariilor.

Un purtător de cuvânt al Amazon din Germania a spus că toţi angajaţii vor primi o mărire de salariu, iar Amazon a anunţat ântr-un comunicat că noi creşteri sunt programate pentru viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.