Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Islanda, un canion făcut celebru de un videoclip al lui Justin Bieber, interzis vizitatorilor

Autorităţile din Islanda au interzis milioanelor de turişti străini care vizitează în fiecare an această insulă vulcanică accesul la un canion devenit deosebit de popular în rândul vizitatorilor după ce a fost folosit drept decor natural într-un videoclip al lui Justin Bieber, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Viorica Dăncilă, despre dezvoltarea UE - Încrederea oamenilor se poate pierde într-o clipă

Fragilizat de afluxul de turişti şi de o iarnă umedă care i-a distrus vegetaţia, canionul Fjadrargljufur, situat în sudul Islandei, a fost închis pentru public până la 1 iunie de către Agenţia de Mediu islandeză.

"În perioada dezgheţului, traseul este plin de noroi şi practic inaccesibil excursioniştilor", a declarat joi pentru AFP Daniel Freyr Jonsson, consilier la Departamentul pentru Conservarea Naturii.

"Din cauza noroiului dens, vizitatorii trec peste garduri şi merg în paralel cu traseul, ceea ce afectează rapid vegetaţia", a adăugat el.

Fjadrargljufur este un defileu de aproximativ doi kilometri, creat prin eroziune din cauza topirii gheţarilor cu 9.000 de ani în urmă.

Canionul, relativ necunoscut înainte, a cunoscut un succes fulminant de la sfârşitul anului 2015, atunci când artistul canadian Justin Bieber a lansat videoclipul piesei sale "I'm going to show you", filmat în acest loc.

"Vizitarea acestui loc a crescut de la 50 la 80% pe an din 2016", a explicat Daniel Freyr Jonsson, care estimează la circa 300.000 numărul de vizitatori ai canion-ului în 2018.

Începând din 2010, odată cu erupţia vulcanului Eyjafjallajökull, care a generat o formidabilă publicitate pentru frumuseţile naturale ale Islandei, numărul vizitatorilor a crescut în medie cu 25% pe an. În 2018, peste 2,3 milioane de persoane au vizitat această insulă vulcanică din nordul Europei, un adevărat record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.