Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Italia a venit nota de plată: 18,5 miliarde de euro pentru salvarea economiei

roma italia

Companiile italiene mari au cerut împrumuturi garantate de stat în valoare de 18,5 miliarde de euro, pentru a traversa criza provocată de noul coronavirus, a anunţat sâmbătă agenţia de creditare a exporturilor SACE din Italia, transmite Reuters.

Citește și: Ministerul de Interne: În ce condiții vom putea călători în afara localității, după 15 mai

Luna trecută, guvernul italian a aprobat un pachet de măsuri de urgenţă pentru a oferi lichidităţi şi împrumuturi bancare companiilor afectate de starea de urgenţă medicală, informează News.ro.

Una dintre măsuri permite companiilor mari şi mijlocii să solicite SACE să garanteze noi împrumuturi bancare, dacă firmele nu acordă dividende timp de un an.

Agenţia de credit a anunţat că băncile au primit până în prezent 250 de cereri pentru împrumuturi garantate de stat. SACE s-a angajat să acţioneze rapid pentru a asigura accesul la fonduri al companiilor care au nevoie de numerar, adăugând că după ce primeşte o solicitare din partea unei bănci poate emite garanţii în termen de 48 de ore.

SACE a arătat că a aprobat deja solicitările pentru împrumuturi de 30 de milioane de euro.

Între companiile care şi-au exprimat interesul pentru astfel de împrumuturi se află divizia de autostrăzi şi de aeroporturi a grupului de construcţii de infrastructură Atlantia şi retailerul OVS.

Peste 30.000 de oameni au murit în Italia din cauza epidemiei de coronavirus, de la declanşarea crizei în luna feruarie, acesta fiind al treilea cel mai grav bilanţ din lume.

Guvernul de la Roma, care a ordonat închiderea tuturor activităţilor economice neesenţiale până pe 3 mai, anticipează o contracţie a PIB de 8% în 2020, urmată de o creştere de 4,7% în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.