Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Italia se cere impunerea de măsuri pentru evitarea aglomerațiilor

EMSC
cutremur italiaaaa

În Italia, pe măsură ce este reluat turismul și viața revine la normal, autoritățile din două provincii extrem de afectate de pandemie au intervenit, cerând impunerea de măsuri pentru evitarea aglomerațiilor, potrivit romania-actualitati.ro.

Nu este o urgență, însă, trebuie să se intervină - consideră guvernatorul Regiunii Veneto, Luca Zaia, nemulțumit de faptul că lumea nu mai respectă interdicția de a evita aglomerațiile.

În acest sens va lansa luni o ordonanță cu noi reguli în vederea reducerii impactului pandemiei COVID-19. Decizia a fost luată cu atât mai mult cu cât în regiune și în special la Veneția au început să vină deja tot mai mulți turiști străni.

O ordonanță asemănătoare va fi anunțată mâine și în Regiunea Toscana de guvernatorul Enrico Rossi, după apariția câtorva mici focare de infecție, cauzate de cetățeni străini sau rezidenți reveniți în teritoriu din străinătate, care, conform măsurilor actuale, nu mai sunt obligați să rămână în autoizolare.

La Veneto a devenit faimos așa-zisul focar al îngijitoarelor, opt femei care au venit din România cu același autocar și au fost descoperite infectate, guvernatorul introducând încă de o săptămână obligatorie testarea tuturor femeilor care revin din România sau Republica Moldova la familiile care îngrijesc bătrâni.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Una dintre primele două zone roșii din Italia, instituită la sfârșitul lunii februarie a fost chiar în Regiunea Veneto, în localitatea Euganeo.

Luca Zania a anunțat că va cere procurorilor să deschidă o anchetă privind posibile infracțiuni comise de un om de afaceri asociat cu focarul de infecție cu coronavirus din regiune.

Barbatul denumit de presă pacientul zero, ar fi contractat infecția cu coronavirus în cadrul unei călătorii efectuate în Serbia și la revenirea în Peninsulă nu s-a autoizolat, în ciuda faptului că avea simptome și a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Se crede că omul de afaceri a participat la un dineu cu câteva sute de persoane, persoane pe care autoritățile italiene le caută și continuă să le testeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.