Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În județul Vâlcea situația este tot mai gravă: există 56 de focare active în spitale, instituții publice și case de vârstnici; 9 persoane sunt la ATI

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Autorităţile din Vâlcea, judeţ care în ultimele săptămâni cunoaşte o accelerare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, raportează 56 de focare active de boală, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în instituţii publice. Trei sferturi dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus internaţi în spitalele din judeţ au forme medii sau grave ale bolii.

Citește șI: Papa Francisc militează pentru homosexuali! Cere o lege specială: 'Au dreptul să facă parte dintr-o familie'

"Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 3.904 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 177 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 44 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 124 au forme medii şi 9 sunt internate în secţia ATI. La momentul actual, în judeţ, sunt active 56 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice”, informează, miercuri seară, Prefectura Vâlcea, informează News.ro.

Doar în ultimele două zile, şapte localităţi din judeţ au înregistrat creşteri ale incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre comunele Sălătrucel (3,64‰), Ştefăneşti (3,14‰), Suteşti (2,36‰), Mitrofani (2,11), Orleşti (1,72‰), Galicea (1,62‰) şi Glăvile (1,58‰).

Citește și: Șerban Nicolae, anunț crucial privind viitorul său în PSD: 'O ușă se închide, o alta se deschide'

În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea a decis ca, din 23 octombrie, acestea să treacă la aplicarea măsurilor prevăzute în H.G. nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni în judeţul Vâlcea este de 2,49 cazuri la o mie de locuitori, în scădere faţă de luni, 19 octombrie, când s-a înregistrat o rată de 2,52 cazuri la o mie de locuitori. În calculul ratei de infectare nu au fost luate în calcul focarele din centrele rezidenţiale şi din spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.