Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În linie dreaptă - APLICAȚIA de centralizare a voturilor a fost transmisă BEC și partidelor

AEP

Se întră în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 11. decembrie 2016. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță public că a transmis Biroului Electoral Central (BEC) și partidelor aplicațiile informatice de numărare a voturilor, chiar și codul sursă care va putea fi verificat de competitorii electorali în pre-ziua votului.

Vezi și: În sfârşit a recunoscut! Motivul care a împins-o pe Andreea Marin către divorț

VIDEO INEDIT Cum se NEGOCIAZĂ O LEGE între doi OFICIALI: Dacă câștigați voi ne dați aia cu mașinile

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a certificat spre neschimbare și a pus la dispoziția Biroului Electoral Central și a competitorilor electorali aplicațiile informatice pentru centralizarea rezultatelor votării la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, îndeplinind astfel o atribuție a instituției stabilită prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit art. 103 alin. (1) lit. u) din legea menționată, AEP certifică spre neschimbare, cu 10 zile înainte de data alegerilor, aplicaţiile informatice utilizate de Biroul Electoral Central pentru centralizarea rezultatelor votării şi le pune la dispoziţia partidelor politice şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale înscrise în competiţia electorală, la cererea scrisă a acestora.”, se spune în comunicatul remis STIRIPESURSE.RO de AEP.

Reamintim că președintele PSD, Liviu Dragnea, solicita în urmă cu mai bine de o săptămână AEP acces la aceste aplicații informatice, precum și la codul sursă pentru a elimina orice suspiciune privind eventuale fraude electorale prin intermediul acestor aplicatii - DETALII

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.