Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În luna ianuarie s-au înregistrat cu 15% mai multe joburi şi cu 34% mai multe aplicări pentru posturi, faţă de aceeaşi perioadă din 2022

News.ro
afaceri antreprenori contract angajat munca job

Numărul de aplicări pe platforma de recrutare BestJobs a crescut în ianuarie cu 34% faţă de 2022, realizând un nou vârf pentru ultimii doi ani, în timp ce ofertele de joburi disponibile sunt cu 15% mai numeroase comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit news.ro.

”După ce 2022 a dus piaţa muncii pe noi culmi din punct de vedere al activităţii, 2023 începe la fel de dinamic. În ianuarie, pe platforma de recrutare BestJobs, numărul de aplicări a crescut cu 34% faţă de 2022, realizând un nou vârf pentru ultimii doi ani, în timp ce ofertele de joburi disponibile sunt cu 15% mai numeroase comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, anunţă platforma.

Potrivit datelor recensământului INS, în România sunt 8,18 milioane de persoane active pe piaţa muncii. Dintre cei care îşi caută loc de muncă, cei mai mulţi candidaţi au aplicat pe BestJobs la joburi în domeniile Vânzări (116.000 de aplicări), Management (peste 86.000 de aplicări), Financiar (54.000 de aplicări) şi IT/ Telecom (52.000 de aplicări).

Tot datele recensământului INS arată că cel mai mare grad de ocupare îl au rezidenţii judeţului Ilfov (52,2%) şi municipiului Bucureşti (50,8%), aspect indicat şi de clasamentul oraşelor cu cei mai activi candidaţi, format din Ilfov şi Bucureşti (peste 382.000 de aplicări), urmat de Timiş (aproape 84.000 de aplicări), Cluj (peste 61.000 de aplicări), Braşov (peste 56.300 de aplicări) şi Prahova (peste 44.200 de aplicări). Joburile remote sunt în continuare de interes pentru candidaţi, astfel că numărul de aplicări a depăşit 100.000 în luna ianuarie, cu 40% mai multe comparativ cu începutul anului trecut.

Companiile continuă să recruteze activ şi tot mai multe afişează salariul în oferta de job. Datele BestJobs mai arată că, în prezent, 30% din totalul joburilor disponibile pe platformă în luna ianuarie au fost cu ”salariul la vedere”, comparativ cu anul trecut, când ponderea acestora era de 22%. Mai mult, recrutorii au efectuat cu 55% mai multe contactări în luna ianuarie faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Din totalul locurilor de muncă disponibile în luna ianuarie pe platformă, 27% permit un mod de lucru flexibil, cu 10% în întregime remote, iar peste 17% cu împărţirea activităţii între sediu şi biroul de acasă.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 35.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.