Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Nigeria continuă nefuncționarea telefoanelor, impusă de guvern pentru a opri banditismul

eventmanagerblog.com
telefon telefoane

Autoritățile nigeriene au impus luni întreruperea comunicării în mai multe părți ale statului Sokoto, pe măsură ce se răspândește represiunea împotriva răpitorilor înarmați din regiunea de nord-vest a țării.

Bandele de bărbați înarmați care caută plăți de răscumpărare profitabile, cunoscute la nivel local sub numele de bandiți, s-au răspândit în nord-vestul Nigeriei în ultimul an, răpind peste 1.000 de studenți din școli și luându-i pe alții din spitale, case și drumuri.

Muhammad Bello, consilierul special al statului Sokoto pentru mass-media și publicitate, a declarat că guvernatorul statului, în colaborare cu Ministerul Comunicațiilor din țară, a blocat serviciile de comunicații din 14 zone ale guvernului local.

La începutul acestei luni, statul a închis mai multe drumuri pentru șoferi, a suspendat comerțul cu animale și a interzis transportul a mai mult de trei persoane cu motociclete ca parte a eforturilor de reducere a banditismului, a spus Bello, potrivit Reuters.com.

Sokoto împărtășește granița cu statul Zamfara, care a fost unul dintre cele mai afectate state într-un val de răpiri în masă a elevilor din școli de către bande de căutători de răscumpărări care operează din lagărele îndepărtate.

Zamfara a fost primul care a impus o blocadă a comunicațiilor la începutul acestei luni și oficialii de acolo au declarat că unii bandiți care scăpau de o represiune a armatei au căutat refugiu în Sokoto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.