Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecție pentru România: Noua Zeelandă AMÂNĂ alegerile, deși au doar 1631 de cazuri în total

flags
Noua Zeelanda

Premierul Jacinda Ardern a anunţat luni amânarea cu patru săptămâni a alegerilor generale din Noua Zeelandă ca urmare a revenirii pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Citește și: SONDAJ Sociopol la București. Gabriela Firea conduce autoritar în preferințele populației. Traian Băsescu vine puternic. Nicușor Dan pe tobogan

Alegerile, care urmau să aibă loc pe 19 septembrie, sunt amânate până pe 17 octombrie, informează Agerpres

"Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămâni şi oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfăşurării alegerilor", a declarat Jacinda Ardern.

Premierul de centru-stângă neo-zeelandez se afla sub presiunea amânării datei alegerilor după suspendarea de către toate partidele a campaniilor electorale din cauza revenirii pandemiei săptămâna trecută, revenire a cărei origine rămâne necunoscută.

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a a contaminărilor care a dus la re-impunerea carantinei în Auckland, cel mai mare oraş al ţării.

Ardern a ordonat vineri izolarea Auckland-ului până pe 26 august pentru a preveni un al doilea val de COVID-19.

Prim-ministrul a recunoscut că în ţară există o mare anxietate cu privire la revenirea virusului, depistat marţi la patru persoane din Auckland. Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate.

Jacinda Ardern se situează foarte bine în sondajele de opinie, cu o rată a popularităţii de aproximativ 60%, sprijin datorat modului în care a gestionat pandemia de COVID-19, atacurile asupra moscheilor din Christchurch de anul trecut şi erupţia vulcanică de pe White Island.

Partidul Laburist, din care face parte, este în poziţia de a câştiga singur alegerile, fără a mai avea nevoie de formaţiunile politice mai mici cu care a format o coaliţie în perioada mandatului legislativ care se încheie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.