Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În opoziție îi aplauda, acum îi critică - Cătălin Predoiu: există un hiper-activism în justiție

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că „activismul în justiţie a devenit un fenomen” şi admite că în unele zone din interiorul Justiţiei există un „hiper-activism”, despre care spune încă să nu poate fi confundat cu discursul politic. „În anumite cazuri particulare, acest limbaj este deja mult mai dur, adică în momentul în care cobori ştacheta (...) şi vorbeşti ca şi când vii din politică, cumva te asimilezi, adică intri singur acolo. Nu mai poţi să mai ai pretenţia `staţi puţin, trataţi-mă ca pe un magistrat”, declară ministrul Justiţiei.

„Există un activism, sau hiper-activism, dacă vreţi, uneori, în justiţie, pe temele justiţiei. E o remanenţă aici din anii 2017-2018, atunci au fost nişte lucruri pe muchie, destul de grave, şi pe undeva justificată această reacţie. Ea persistă uneori şi când e roz, şi când nu e roz, cu tot respectul. Eu am stat de vorbă cu ei când au vrut să stea de vorbă cu mine, exact în termenii aceştia, înţeleg, poate ţine şi de vârstă”, a afirmat Cătălin Predoiu duminică seară, la B1 Tv, informează News.ro.

Ministrul a adăugat că nu a observat în discursul unor magistraţi discurs politic „în sensul tehnic”.

„Sunt cazuri individuale unde, într-adevăr, am văzut şi eu un discurs foarte mult politic fără a se asuma agenda unui partid politic sau a altuia, deşi uneori se vede că sunt… dar şi invers, şi în partea cealaltă sunt uneori, la fel, compatibilităţi naturale să le spunem - până la urmă toţi suntem zoon politikon, cum spunea Aristotel - dar nu şi-a asumat nimeni agenda, formal, a cutărui sau cutărui partid. Dar nu aş duce-o la fenomen. Activismul în justiţie a devenit un fenomen, este, aia este clar, nu putem nega lucrul acesta, şi pe undeva trebuie să existe. În anumite cazuri particulare, acest limbaj este deja mult mai dur, adică în momentul în care cobori ştacheta şi discuţi cu un politician – nu e vorba de mine, adică nici măcar n-am fost eu aici ţintă (...) deşi pe alocuri m-au articulat şi pe mine de multe ori – şi vorbeşti ca şi când vii din politică, cumva te asimilezi, adică intri singur acolo. Nu mai poţi să mai ai pretenţia `staţi puţin, trataţi-mă ca pe un magistrat. Ok, în regulă, dar stai acolo unde eşti”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Acesta e de părere că oameni aflaţi în anumite funcţii nu mai port vorbi„ atât de clar”.

„Toţi mai lăsăm garda jos pe WhatsApp, ne mai scapă câte o expresie, dar problema e că haina de magistrat, haina de ministru, de prim-ministru, nu mai zic de şef de stat ş.a.m.d., da? organisme internaţionale, trebuie să fii conştient – ai îmbrăcat haina aceea, trebuie să te mişti mai atent, nu mai poţi să vorbeşti atât de clar”, a adăugat Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.