Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Parlamentul Moldovei se cere ca limba rusă să aibă statut de limbă oficială în țară

moldova parlament

În Parlamentul Moldovei se cere ca limba rusă să aibă statut de limbă oficială în țară

Deputații neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care recent au părăsit Partidul Socialiștilor, au semnat un proiect de lege prin care propun ca limba rusă să devină limbă oficială în Republica Moldova, relatează Jurnal.md citat de Rador.

Nesterovschi susține că „sute de mii de oameni” vorbitori de limbă rusă „nu își pot găsi un loc de muncă” și că instituțiile de stat „resping limba rusă”.„Fie că e judecătorie, poliție sau spital - toate formularele, documentele și chiar semnalizările interioare n-o să le găsiți în limba rusă. În calitate de deputat în Parlament, cred că este timpul să adoptăm o lege privind acordarea pentru limba rusă a unui statut oficial, după moldovenească, așa cum prevede constituția noastră. Și astăzi am înregistrat acest proiect de lege împreună cu deputata Irina Lozovan”, a declarat Alexandr Nesterovschi.În opinia deputatului traseist, acordarea statutului oficial limbii ruse, „va ajuta la rezolvarea multor probleme sociale și economice, va ajuta a consolidarea dialogului interetnic, reducerea conflictelor, creșterea nivelului cultural al populației”.„Statutul său oficial va contribui la îmbunătățirea relațiilor economice cu alte țări, precum și la creșterea prestigiului Moldovei pe scena mondială”, a mai argumentat Nesterovschi, îndemnând și ceilalți deputați să sprijine proiectul de lege.

Precizăm că, după ce au părăsit PSRM, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan și-au declarat susținerea pentru așa-numita Mișcare Pentru Popor, controlată de Partidul Șor. Ulterior ei au anunțat că adună semnături pentru înregistrarea unui nou partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.