Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin asalt asupra comercianțior care păcălesc clienții, șeful ANPC a fost schimbat de premierul Cîțu

stiri.tvr.ro
ANPC

Claudiu Daniel Dolot a fost schimbat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în locul lui fiind numit Mihai Culeafă, conform unei decizii a premierului interimar, Florin Cîţu, publicată în Monitorul Oficial.

Mihai Culeafă a fost până la data acestei decizii vicepreşedinte al ANPC şi a coordonat, împreună cu Paul Anghel, director general al autorităţii, acţiunile de control derulate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în ultima perioadă.

Claudiu Dolot fusese numit în funcţia de preşedinte al ANPC la finele lunii februarie 2021, în locul lui Eduardt Cozminschi.

În ultimele săptămâni, Autoritatea Național pentru Protecția Consumatorului a verificat și a propus închiderea pentru mai multe supermarketuri aparținând unor multinaționale. De asemenea, au fost sancționați drastic comercianții care păcăleau clienții cu oferte false de Black Friday.

Acțiunile au fost conduse de vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, cel care are delegate toate atribuțiile din partea președintelui ANPC. De azi, Culeafă nu mai are nevoie de delegare, fiind președinte cu puteri depline. Acesta a atras atenția și ambasadorului Franței, care a solicitat o discuție după sancționarea unor hipermarketuri care aparțin un lanțuri franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.