Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin asalt asupra Ucrainei, Rusia își pregătește apărarea: Liderul grupului Wagner anunță linii defensive pe teritoriul rus

The Moscow Times
Evgheni Prigojin

Wagner Group, compania militară privată susținută de stat, care a jucat un rol cheie în invazia Ucrainei de către Rusia, supraveghează fortificarea Oblastului Belgorod de-a lungul graniței sale cu Ucraina, potrivit lui Yevgenii Prigojin, fondatorul grupului și aliatul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, notează kyivindependent.

Instructorii Grupului Wagner „pregătesc, de asemenea, cetățeni care vor apăra granițele” regiunii Belgorod, a scris compania Konkord a lui Prigojin pe site-ul de socializare rus VKontakte, după cum relatează instituțiile de presă ruse.

Infrastructura din Belgorod a fost atacată în mod repetat de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, dar autoritățile ucrainene nu și-au revendicat responsabilitatea.

Anunțul vine în momentul în care Prigozhin a vorbit și despre munca Grupului Wagner de a fortifica granița regiunii Luhansk din Ucraina, anexată ilegal, lăudându-se cu crearea așa-numitei „Linii Wagner”, numită în spiritul altor linii defensive fortificate celebre în secolul al XX-lea. istoria militară a secolului.

În comentariul său, Prigojin și-a declarat gata să ofere asistență similară „alte regiuni care trebuie să aibă grijă de propria apărare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.