Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin scandal al drogurilor, MAI respinge categoric acuzațiile de fraudă: Concursul de director ANA, după rigorile legale

Guvernul Romaniei
Catalin Predoiu

Ministerul Afacerilor Interne a respins, joi, acuzaţiile de fraudă la organizarea concursului pentru funcţia de director al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind acuzaţiile de fraudă, Ministerul Afacerilor Interne respinge acuzaţiile formulate privind organizarea concursului, acuzaţii pentru care autorul articolului nu a prezentat nicio dovadă", se arată într-un comunicat al MAI.

Potrivit ministerului, în procesul de organizare şi desfăşurare a concursului "au fost respectate toate cerinţele legale".

Cerinţele solicitate sunt "în conformitate" cu atribuţiile postului şi cu legislaţia incidentă în vigoare, iar pe data de 13 septembrie a fost organizată proba de testare psihologică, care a fost susţinută de doi candidaţi înscrişi şi promovată de amândoi, se explică în comunicatul citat.

"Proba de testare a cunoştinţelor a fost organizată în data de 20.09.2023, ambii candidaţi fiind prezenţi. Această probă a fost înregistrată audio-video şi a fost susţinută de cei doi candidaţi în prezenţa unui reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi a unui reprezentant al structurii de resurse umane de la Agenţia Naţională Antidrog. Toate aceste măsuri au fost adoptate pentru a se asigura transparenţa în procesul de selecţie a candidaţilor şi susţinere a concursului", se mai arată în comunicatul MAI.

Ministerul de Interne a menţionat că orice candidat, în situaţia în care se consideră nedreptăţit, are posibilitatea să depună contestaţie în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor.

"În situaţia în care o terţă persoană are informaţii despre producerea unor fapte de natură a constitui infracţiuni, se poate adresa unităţii de parchet competente", a completat MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.