Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin scandal de corupție, ministrul Apărării explodează: Scenariul cuceririi Kievului este nerealist

chamber.ua
Oleksii Resnikov

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, consideră nerealist scenariul cuceririi Kievului de către invadatorii ruși - potrivit unui interviu acordat publicaţiei Ukrainska Pravda. Reznikov a făcut în acest un comentariu în contextul unei afirmaţii a comandantului-șef al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, care, într-un interviu pentru The Economist, a remarcat că nu are îndoieli că va avea loc un nou atac asupra Kievului. Reznikov a explicat că șeful armatei ia în calcul întotdeauna scenariile cele mai defavorabile, iar invadatorul visează mereu să ocupe capitala țării pe care o atacă.

Reznikov spune că scenariul cuceririi Kievului este nerealist

Totuși, ministrul şi-a exprimat convingerea că scenariul cuceririi Kievului este nerealist. "Valeri Zalujni spune întotdeauna în mod conștient că, indiferent de evoluţia evenimentelor şi de modul în care acestea se desfășoară, chiar dacă îi vom lovi în plină figură, (ruşii, n.r.) vor dori răzbunare şi peste cinci, și peste zece ani. Acesta (Valeri Zalujni, n.r.) trebuie să prognozeze cel mai rău scenariu, să fie pregătit în aşa fel încât să nu se întâmple. Prin urmare, desigur, încercarea de a înainta spre Kiev este în mentalitatea ruşilor.

Este visul lor să supună Ucraina. Iar pentru acest lucru este nevoie să cadă capitala. Kievul este un simbol - şi nu este nevoie de explicaţii - pentru lumea creștină, ortodoxă și, în general, este capitala Ucrainei. De ce a vrut Napoleon să ardă Moscova? Pentru că este logic. Iar prin capturarea Berlinului s-a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Adică toate războaiele sunt o încercare de a controla capitala. Dar asta nu înseamnă că visul lor va fi realizat. Nu s-a întâmplat în februarie-martie anul trecut. Să aruncăm o privire asupra unui lucru simplu: orașul Bahmut are 40.000 de locuitori şi nu îl pot captura deja de cinci luni. Pentru a-l ocupa, trebuie să poarte bătălii de stradă. Iar orașul Kiev este o aglomerație în care, neoficial, înainte de invazie, erau cam patru milioane de oameni. Unii au recurs la evacuare, alţii au plecat în străinătate cu soţiile, copiii etc. Adică aici majoritatea populației este pregătită să reziste... Cum ar putea fi capturat un oraș de trei milioane de oameni?" - a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.