Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin sezon gripal, elevii din Dolj se confruntă cu toalete murdare, fără apă sau săpun, la 50 de metri de școală

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam scoala 133

În plin sezon gripal, preșcolarii din comuna doljeană Călăraşi nu au apă, hârtie igienică sau săpun la toaletă. Imaginile cu toaleta aflată la 50 de metri de clădirea școlii sunt greu de privit. Directorul școlii se mândrește, însă, cu „măsuri pentru prevenirea gripei”: „conștientizăm permanent”.

În localitatea Sărata din comuna Călăraşi, judeţul Dolj, copiii de grădiniţă şi elevii şcolii învață în două clădiri separate, dar au toaleta în „în fundul curţii”, într-o clădire construită în urmă cu 20 de ani şi renovată acum 8 ani, potrivit reprezentanţilor şcolii, scrie Mediafax.ro.

Aici imaginile sunt greu de descris: nu este hârtie igienică, wc-uri sunt murdare, iar copiii nu au apă și săpun să se spele.

Părinţii sunt revoltaţi şi se tem că, din cauza mizeriei, copiii se pot îmbolnăvi.

Vezi si: Ministrul Ion Ștefan: M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate .

„Veniţi să vedeţi ce mizerie există în aceste cabine de toaletă. Nu există apă aici. În asemenea condiţii nu se poate trăi. Am avut fata la grădiniţă aici, până acum o săptămână, dar am fost nevoit să o mut la o grădiniţă privată pentru a evita eventualele boli pe care le poate contacta din aceste locuri. Copilul mi-a spus de atâtea ori că îi e frig, că nu au cu ce să se spele. Iarna, ies dezbrăcaţi din clasă şi merg 50 de metri până la toaletă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Stănia, părintele unui copil din Sărata.

„Condiţiile lipsesc cu desăvârşire. Nu au apă, săpun. Ce să mai vorbim de respectarea normelor europene”, a spus Ionuţ Cebuc, un localnic din Sărata.

Potrivit directorului Şcolii din Sărata, Florin Onete, instituţie în subordinea căreia se află şi grădiniţa, copiii se pot spăla în şcoală: „Avem şi măsuri pentru prevenirea gripei. Conştientizăm copiii şi părinţii permanent. În şcoală există apă caldă, apă rece, cu prosop, săpun, cu tot ce este nevoie. Vin de la toaletă şi se spală în şcoală. Este o situaţie temporară pe perioada iernii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.