Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin val 6 al pandemiei Covid-19, un prefect vrea să desființeze centrele de permanență

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, vrea un număr mai mic de centre de permanență în județ. El spune că din 355 de centre în țară, 47 sunt în județul Timiș, de trei ori mai multe decât alte județe. Ritivoiu spune că sumele nejustificate pe anul 2021 pentru aceste centre de trec de 1,3 milioane lei.

Mihai Ritivoiu spune că raportul comisiei mixte de control al Centrelor de Permanență din Timiş arată că valoarea prejudiciului, respectiv valoarea sumelor nejustificate cheltuite pe anul 2021 este de 1.372.920 lei, reprezentând 26% din totalul sumelor alocate pentru cheltuielile administrative, informează Mediafax.

„Timişul are 47 de centre de permanență (unul la 14.500 de locuitori). Restul țării are în total doar 355 de centre (unul la 54.924 lei). Avem de trei ori mai multe centre decât ceilalți. În Cluj, județ comparabil cu Timişul, sunt doar 4 centre de permanență. Avem centre de permanență înființate haotic prin județ. În zona de est, de la Racovița până la Margina, nu e niciunul. În schimb, există centre în două comune vecine, la o distanță de 4 kilometri. Foarte densă este repartiția centrelor în zona urbană: 17 în Timişoara, 4 în Lugoj, în condițiile existenței de spitale cu secții de Urgență. Trei centre din Timişoara sunt la câte 500 metri unul de altul. Între alte două este o distanță de zece minute pe jos. Există centre cu o medie 3-4 pacienți / zi. Un centru din zona rurală nu a putut justifica 110.0000 din cei 112.000 primiți”, spune prefectul județului Timiș.

Acesta precizează că centrele de permanență vor costa Timişul în 2022 aproximativ 35 milioane de lei.

El spune că se impune o analiză strictă după finalizarea controlul şi având toate informațiile pe masă, cu consultarea tuturor celor implicați: Minister, DSP, Casă de Asigurări, Medici de Familie, Urgență, Ambulanță, precum și elaborarea de propuneri legislative, promovarea centrelor în rândul cetățenilor.

„În mod clar, intenționez să reducem numărul de centre de permanență până în media națională”, a mai spus prefectul Ritivoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.