Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină criză politică, Traian Băsescu îl spulberă pe Iohannis: 'A împins lucrurile mai departe decât trebuia'

basescu

Traian Băsescu a criticat miercuri seara decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu remania Guvernul condus de Viorica Dăncilă, precizând că acesta și-a depășit atribuțiile.

"Klaus Iohannis a împins lucrurile mai departe decât trebuia. Deoarece s-a schimbat structura Guvernului, cei 3 miniștri trebuie să poftească în Parlament. Dânsul a ținut să-i umilească pe fiecare în parte. Recunosc că eu nu am făcut-o în 10 ani. Pe această remaniere, președintele nu avea atribuțiuni. Dânsul trebuia să discute problema celor 3 după ce treceau prin Parlament", a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

El a declarat că regretă decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea Danei Gîrbovan.

"Este un regret că s-a respins candidatura doamnei Gîrbonvan era o șansă uriașă ca după ce legile au fost făcute foarte ambigue, legile au fost făcute de procurori, era timpul să avem și un judecător. S-a pierdut ocazia de a avea un ministru judecăror. Nu știu dacă doamna Dăncilă va menține lista. Gîrbovan a renunțat", a mai precizat fostul președinte.

Încă un SCANDAL la Academia de Poliție: Copiii unor bogătași au folosit adeverințe că sunt romi ca să nu mai dea examen

Acesta a mai declarat că guvernul poate pica doar prin moțiune de cenzură sau prin demisia premierului.

"Dacă se obține votul parlamentului, presedintele este obligat să țină cont de vot. O propunere de aprobare a 3 miniștri care nu va trece, nu permite căderea Guvernului. Guvernul poate să cadă prin moțiune de cenzură sau demisia primului ministru.

Aș recomanda oricărui prim-ministru să-și depună mandatul, va fi un joc fără sfârșit. Dăncilă are la Cotroceni și propunerile de interimat, cu asta trebuia să înceapă președintele, că nu ai de ce nu să aprobi acest lucru. E greu de explicat de ce ai respinge o propunere de interimat.", a mai precizat fost președinte al statului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament și solicită declanșarea procedurii în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.