Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină explozie a dolarului și a vânzării de armament, SUA dă informații pe surse: o nouă tranșă de lansatoare HIMARS pleacă în Ucraina

M142 HIMARS

Statele Unite pregătesc o nouă tranșă de asistență militară pentru a fi acordată Ucrainei în valoare de 1,1 miliarde de dolari, a informat British Daily Mail, citând surse din rândul oficialilor guvernamentali ai SUA. Potrivit unei surse familiarizate cu programul de asistenţă, pachetul de „asistență urgentă” se preconizează să includă HIMARS MLRS și muniția necesară pentru aceste sisteme de rachete, diverse tipuri de sisteme antidrone, echipamente radar, precum și piese de schimb pentru echipamentele furnizate, scrie Rador.

De asemenea, asistenţa prevede pregătirea forţelor armate ucrainene și sprijin logistic şi tehnic. Oficiali americani au susţinut că „un nou pachet de asistenţă militară va fi anunțat în zilele următoare”. Associated Press (AP) a relatat că senatorii americani au susținut „în număr mare” cererea Casei Albe de a acorda asistență militară suplimentară de 11,7 miliarde de dolari pentru Ucraina. Aceste fonduri ar trebui incluse într-o lege de cheltuieli care va fi finanțată de Guvernul federal, până la jumătatea lunii decembrie, a declarat sursa citată de AP. Ambele Camere ale Congresului trebuie să aprobe proiectul de lege până la sfârșitul zilei de vineri, care este sfârșitul anului fiscal în SUA, pentru a preveni o sistare parțială a activităţii guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.