Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină pandemie prima ligă din Belarus a semnat zece noi contracte privind drepturi de televizare

Prima ligă de fotbal din Belarus, singura care se mai desfăşoară în contextul pandemiei de coronavirus, a semnat zece noi contracte privind drepturile de televizare, scrie The Guardian, potrivit Agerpres.

Dacă în aproape întreaga lume competiţiile fotbalistice au fost suspendate, microbiştii s-au îndreptat spre urmărirea primei ligi din Belarus, care încă se dispută deşi în ţară au fost raportate 94 cazuri de infecţie cu coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Federaţiei de fotbal de la Minsk, Alexander Aleinik, printre cei cu care au fost semnate contracte privind transmisiile se numără televiziuni din Rusia, Israel, India, Ucraina.

''Faptul că la meciurile noastre suporterii vin pe stadioane, acest lucru a ajutat Federaţia din Belarus să obţină oferte de difuzare din zece ţări. Este o situaţie fără precedent'', a spus Aleinik.

Săptămâna trecută, suporterii mai multor echipe de fotbal din Belarus au decis să nu mai meargă la meciurile din campionatul intern, după înregistrarea primelor două decese din cauza noului coronavirus.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

Site-ul de specialitate Footballski anunţa pe contul său de Twitter că suporterii echipelor Dinamo Minsk, Dinamo Brest şi Neman Grodno, urmaţi de cei ai altor formaţii, între care BATE Borisov, Şahtior Soligorsk Belşina Bobruisk şi mai ales FK Vitebsk, unde se află centrul epidemiei din Belarus, au decis să nu se mai deplaseze la partidele echipelor lor, indiferent dacă acestea se dispută acasă sau în deplasare.

Sursa citată adăuga că suporterii i-au îndemnat totodată pe oameni să rămână la casele lor.

Joi, echipa BATE Borisov, care a participat de cinci ori în istoria sa la faza grupelor Ligii Campionilor, a fost învinsă la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, de formaţia Slavia Mozîr în prima manşă a semifinalelor Cupei Belarus la fotbal.

Gazdele au marcat golul victoriei prin mijlocaşul ucrainean Iuri Pantia, după 11 minute de joc.

În cealaltă partidă din această fază a competiţiei, Dinamo Brest a dispus pe teren propriu, cu 2-0, de formaţia Şahtior Soligorsk, deţinătoarea trofeului, prin golurile lui Oleksandr Noiok (6) şi Pavel Saviţki (12).

Meciurile retur din penultimul act al Cupei Belarus sunt programate pe 29 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.