Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pofida BREXIT-ului, Jose Manuel Barroso rămâne optimist în legătură cu viitorul UE

barroso

Fostul preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso s-a declarat duminică optimist în legătură cu viitorul Uniunii Europene, în pofida Brexitului, pe care îl consideră o 'eroare', transmite Xinhua, conform agerpres.ro

''Cred într-o Uniune Europeană cu viitor. Acum mai mult ca oricând avem nevoie de o Uniune Europeană, care este un exemplu de globalizare'', a declarat Barroso în cadrul conferinţei Horasis Global desfăşurate duminică la Cascais, la circa 30 de kilometri de Lisabona.

Veste MINUNATĂ pentru Simona Halep: Ce a anunțat WTA


Fostul şef al executivului comunitar a recunoscut că este dezamăgit de decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană şi de maniera în care este gestionată această hotărâre, cu toate că 'Uniunea Europeană a existat înainte şi va continua să existe, la fel ca Marea Britanie'.

Un consultant politic aruncă 'BOMBA': 'Ruptura UE de SUA va fi ceva GRAVISIM'


Jose Manuel Barroso, care a fost preşedintele Comisiei Europene (CE) în perioada 2004-2014 şi premier al Portugaliei între anii 2002 şi 2004, a devenit anul trecut preşedinte al Goldman Sachs. 

Mai mulţi lideri europeni au exprimat temeri legate de părăsirea UE de către Marea Britanie şi s-au pronunţat pentru condiţii dure pentru acest 'divorţ', preşedintele actual al CE Jean-Claude Juncker susţinând recent că premierul britanic Theresa May nu înţelege complexitatea situaţiei. De asemenea, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a subliniat că acordul cu Londra privind termenii Brexitului trebuie să fie finalizat înaintea negocierii viitoarei relaţii comerciale între UE şi Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.