Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Portugalia, Biserica Catolică își cere iertare pentru preoții și episcopii pedofili și homosexuali: Mii de copii au fost violați

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Biserica catolică portugheză le-a cerut iertare vineri victimelor violenţelor sexuale comise de membri ai clerului după publicarea unui raport independent referitor la amploarea fenomenului pedocriminalităţii, informează AFP.

''Cu durere cerem din nou iertare tuturor victimelor agresiunilor sexuale din sânul Bisericii Catolice din Portugalia'', a precizat Conferinţa episcopală portugheză (CEP) într-un comunicat citit cu prilejul unei reuniuni consacrate acestui subiect în oraşul-sanctuar Fatima (centru), scrie agerpres.ro.

Un ''gest public'' care exprimă această cerere de iertare va fi organizat la Fatima în luna aprilie, iar un memorial va fi creat cu prilejul Zilelor mondiale ale tinereţii, eveniment care va strânge numeroşi tineri catolici la Lisabona la începutul lui august.

Episcopii portughezi au promis întreprinderea ''unor măsuri concrete'' drept răspuns la concluziile unei comisii independente pe care au numit-o la sfârşitul lui 2021 pentru a face lumină asupra fenomenului pedocriminalităţii în sânul Bisericii.

După ce a strâns peste 500 de mărturii într-un interval de un an, acest grup de experţi independenţi a stabilit că cel puţin 4.815 de minori au fost victimele violenţelor sexuale într-un context religios după 1950.

Aceste violenţe au fost disimulate de conducerea Bisericii într-un mod ''sistematic'', au mai spus aceştia drept concluzii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.